Кламер БГ - Новини: Правителството одобри списък с 504 иновативни училища

Правителството одобри списък с 504 иновативни училища

България

|
Ср, 19 Авг 2020г. 16:50ч.
Правителството одобри списък с 504 иновативни училища

Правителството одобри Списъка на иновативните училища в Република България за учебната 2020/2021 година. Това са 504 иновативни училища от 183 населени места, които са одобрени от Комисията за иновативните училища и които чрез различни иновации ще подобряват качеството на образованието в тях.

Мотивите за решението са в резултат на представените от училищата в Министерството на образованието и науката училищни проекти за иновации, приети от педагогическите съвети и одобрени от родителите на учениците, включени в проекта. Иновациите са насочени към организацията или съдържанието на обучението, управлението на учебните заведения, използването на нови методи на преподаване.

В Комисията за иновативните училища участват психолози, социолози, педагогически специалисти, представители на научната общност, лица е доказан опит в областта на образованието, науката и технологиите.

Кабинетът реши още да предостави допълнителни 1.9 млн. лв. на общините за дейности по националните програми за образование. Най-големият дял от средствата – 1.2 млн. лв., ще отиде за финансиране на 28 общински профилирани гимназии и средни училища, в които през учебната 2020/2021 г. ще се ремонтират и оборудват учебни кабинети по физика и астрономия, химия и опазване на околната среда, биология и здравно образование. Други 0.58 млн. лв. ще отидат за площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата в 90 детски градини и 181 училища.

mediapool.bg