Кламер БГ - Новини: Почина полицаят, блъснат при гонка с мигранти край София

Почина полицаят, блъснат при гонка с мигранти край София

България

|
Пет, 23 Дек 2022г. 18:34ч.
Почина полицаят, блъснат при гонка с мигранти край София

Снимка: БГНЕС

В столичната болница "Св. Анна" е починал полицейският служител, който бе блъснат при гонка с нелегални мигранти преди месец, съобщи бТВ. Тогава бус на МВР бе ударен от микробуса, превозващ чужденците на магистрала "Тракия" на входа на София. Заради катастрофата главният секретар на МВР Петър Тодоров подаде оставка, но тя не бе приета от президента и той запази поста си.

51-годишният служител пострада, след като преследван от други екипи на МВР бус не бе успял да вземе завой и се бе ударил в спрялата служебна кола. По-късно шофьорът му бе арестуван.

Това е поредната смърт на служител, свързана със засиления мигрантски натиск към страната ни. През юли в Бургас загинаха двама полицаи след като патрулката им бе блъсната от автобус с 47 нелегални сирийци. По този случай бяха арестувани шофьорът на рейса и двамата му съучастници. Няколко седмици след това бе задържан и заподозрян като организатор на канала сириец от Пловдив.

В началото на ноември граничният полицай Петър Бъчваров бе застрелян близо до граничната ограда с Турция по време на дежурство. За убийството му бяха арестувани двама пастири от района на Одрин.

mediapool.bg