Кламер БГ - Новини: Последният в листата на ПП в Сливен става депутат

Последният в листата на ПП в Сливен става депутат

България

|
Вт, 26 Юли 2022г. 17:54ч.
Последният в листата на ПП в Сливен става депутат

Последният в листата на ПП в Сливен става депутат

Жеко Дандаринов, който беше на шестото и последно място в листата на "Продължаваме промяната" (ПП) в Сливен, става народен представител.

Централната избирателна комисия (ЦИК) го обяви за депутат на мястото на напусналия миналата седмица Георги Гвоздейков, който ще ръководи проекта за въздушна медицинска помощ (HEMS).

До това именно последният в сливенската листа да бъде обявен за депутат се стигна, след като други трима кандидати са отказали да влязат в Народното събрание на мястото на Гвоздейков. Става дума за третия, четвъртия и петия в листата на последните избори – юристите Христо Янков и Петър Бурнев, както и Даниел Кондев, който работи в банковия сектор. Ако и Дандаринов се беше отказал, партията щеше да остане с депутат по-малко.

Предстои Дандаринов да се закълне като народен представител, като вероятно мандатът му на поста ще е кратък, защото се очаква в следващите дни БСП да върне третия мандат за съставяне на правителство, а след това президентът ще разпусне парламента и ще насрочи нови избори.

Жеко Дандаринов е роден в Сливен, завършил е средното си образование в Хуманитарната гимназия в града, притежава магистърска степен по специалността "Маркетинг" от УНСС.

От Сливен ПП има двама народни представители, другият е Татяна Султанова, която е член на комисиите по земеделие и по околна среда. Напусналият парламента Гвоздейков пък участваше в парламентарната комисия по младежта и спорта, както и в тази по транспорт и съобщения.

mediapool.bg