Кламер БГ - Новини: Поредица от нови инциденти със стрелба и жертви в САЩ

Поредица от нови инциденти със стрелба и жертви в САЩ

Свят

|
Пон, 19 Апр 2021г. 11:10ч.
Поредица от нови инциденти със стрелба и жертви в САЩ

Трима души са били убити в неделя при стрелба в Остин, щата Тексас, предаде Асошиейтед прес. Според Бърза помощ трима възрастни пациенти са починали на мястото на стрелбата, за която е било съобщено малко преди обед, местно време. Полицията призова местните жители да избягват района.

По-късно бе съобщено, че полицията издирва бивш заместник-шериф във връзка със стрелбата, предаде Ройтерс. Според органите на реда не е известно дали заподозреният все още е в града. Издирваният бе описан като въоръжен и опасен, който може да вземе някого за заложник.

Прокуратурата каза, че заподозреният е бил арестуван за сексуално посегателство над дете през юни миналата година и е бил освободен под парична гаранция.

Полицията заяви, че стрелецът е убил две жени и един мъж. Той е познавал жертвите, но засега не се посочва какъв може да е бил мотивът му.

При друга стрелба вчера - в окръг Кеноша, щата Уисконсин, загинаха трима човека и трима бяха ранени, а властите задържаха един заподозрян.

Петима души пък бяха тежко ранени при стрелба в магазин за алкохолни напитки в град Шривпорт, щата Луизана, съобщи Ройтерс, като се позовава на местна телевизия. Все още не е известно кой е нападателят. Ранените са откарани в болницата в тежко състояние.

Това бяха поредните масови стрелби в САЩ напоследък. В четвъртък бяха убити осем човека в обект на куриерската компания "ФедЕкс" в Индианаполис. Миналия месец в офис в Калифорния бяха застреляни четирима души, осем човека бяха убити в център за масажи в района на Атланта, а 10 загинаха при стрелба в супермаркет в Боулдър, Колорадо.

mediapool.bg