Кламер БГ - Новини: Полицията прояви интерес към Съюза на българските журналисти

Полицията прояви интерес към Съюза на българските журналисти

България

|
Пет, 13 Ноем 2020г. 15:37ч.
Полицията прояви интерес към Съюза на българските журналисти

Полицията е започнала проверка на последното отчетно-изборно събрание на Съюза на българските журналисти след постъпил сигнал от делегат, че се готви продажба на имотите на организацията. Информацията бе съобщена първо от журналистката Анна Заркова.

"Пратиха полиция в Съюза на българските журналисти. Щяла да проверява журналистическото общо събрание, което се състоя преди няколко дни. Това е лоша новина за българската демокрация, разбира се. Но е добра за съюза на журналистите. Щом го преследват с полиция, значи е жив!", обяви Заркова.

Тя обяснява, че СБЖ е бил в кома, но се е размърдал напоследък и вече го бият.

"Следователно го има, някому пречи, а на мнозина е нужен. То същото важи за журналистиката. Нищо, че голяма част от нея спи или кълве сега в кокошарника при мисирките".

Пред Mediapool източници от прокуратурата обясниха, че никой никого не бие. Държавното обвинение няма никакво участие в проверка на СБЖ и не е имало акция. Преди десет дни един полицай е имал разговор с шефката на съюза Снежана Тодорова заради сигнал, подаден от член на съюза.

Снежана Тодорова потвърждава тази информация.

"Полиция не е нахлувала, а изпрати едно писмо. Поискаха да се изпратят договори и документи от Общото събрание на СБЖ. И това обаче не отговаря на истината, зашото имахме Отчетно-изборно събрание", обясни Тодорова пред Mediapool.

":Истината е, че бандитите искат да ни откраднат имотите и всяко нещо, свързано с тях, трябва да предизвика шум в публичното пространство. Ние обаче въобще не сме говорили за тия имоти на събранието", допълни председателят на СБЖ.

По неофициална информация сигналът е подаден от делегата Владимир Йотов. Той е написал до полицията, че на това събрание ръководството на СБЖ е направил опит да приватизира имоти.

"Ние изобщо не сме обсъждали имоти и всеки друг делегат може да го потвърди", казва Снежана Тодорова. Тя допълва, че полицията не пише директно за имотите, а само препраща изпратения сигнал.

"Те изпратиха това писмо. Поискаха за уточнение да се обадим. Аз се обадих, но този, който води проверката го нямаше. Казаха да звъннем след два дни", казва Тодорова.

По думите й СБЖ притежава три хотела на Златни пясъци, два хотела в Банкя, 10 бунгала и две масивни сгради на язовир Батак, както и сградата с ресторанта в центъра на София. Снежана Тодорова казва, че организацията прави всичко по силите си да защитите собствеността и не смята да приватизира нищо.

mediapool.bg