Кламер БГ - Новини: Полицията е арестувала един човек на протеста в София

Полицията е арестувала един човек на протеста в София

България

|
Ср, 23 Септ 2020г. 11:02ч.
Полицията е арестувала един човек на протеста в София

Един човек е задържан за носене на забранени предмети на протеста в София, каза шефът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев пред БНТ. Преди полунощ на 76-и пореден протест с искане за оставка на правителството и главния прокурор се стигна до сблъсъци с полицията пред старата сграда на Народното събрание.

Полицията направи кордон и не пусна протестиращите да отидат до паметника на незнайния воин и храма "Св. Александър Невски". В челните редици на протеста имаше няколко души, които се опитаха да провокират бой с полицията, но те в крайна сметка бяха неуспешни.

"Случилото се пред сградата на Народното събрание - стратегически обект от значение за националната сигурност, са нерегламентирани действия, целящи единствено ескалация на напрежението", коментира Хаджиев.

В Ютуб канала на МВР бе публикувано и видео от охранителните камери на пл. Народно събрание.

Арман Бабикян от "Отровното трио" обвини полицията за напрежението. Според него униформените не са допуснали протестиращите да преминат "по някаква причудлива причина", защото не е имало заповед на кмета на София, че е забранено преминаването през това място.

"Аз очаквам от агитки да ни пазят тези, на които плащаме данъци. Това им е работата, затова им плащаме. Те пазят някаква празна сграда, защото на някой му е хрумнало и то незаконно, да не могат да се посетят свети места на празника", коментира Бабикян.

Преди ден

столичната полиция обяви, че на протеста е имало хора от футболни агитки и са търсени провокации.

mediapool.bg