Кламер БГ - Новини: Полицаят Шоколаров е видял 7 души да безчинстват на различни места... едновременно

Полицаят Шоколаров е видял 7 души да безчинстват на различни места... едновременно

България

|
Четв, 10 Септ 2020г. 17:24ч.
Полицаят Шоколаров е видял 7 души да безчинстват на различни места... едновременно

Софийският градски съд (СГС) пусна на свобода всички задържани в ареста по време на големите протести от 2 септември. На онези, които бяха с наложени парични гаранции, мерките бяха смекчени.

В събота Софийският районен съд разгледа искания за постоянното задържане на 23-ма души, които бяха арестувани по време на протеста от втори септември и сблъсъците с полицията.

От тях съдът остави в ареста само двама души, припомня "Дневник". На 15 души бяха наложени парични гаранции между 300 и 600 лева, а шестима бяха освободени.

Софийският градски съд без колебания освободи двамата задържани в ареста, като отхвърли показанията на полицай Христо Шoĸoлapoв, който е бил свидетел по няколко мерки срещу протестиращи. Магистратите са установили, че полицаят е видял ceдeм граждани по едно и също време да безчинстват на различни места из града.

Съдът пусна задържания протестиращ Александър Иванов с аргумента, че не може да се направи обосновано предположение, че е извършил престъпление. Разследващите не са предоставили изследвани натривки от ръцете на протестиращите за използване на пиротехнически средства. Няма видеозаписи, нито посочени пострадали лица.

mediapool.bg