Кламер БГ - Новини: Полицай загина след нападение в района на американския Конгрес във Вашингтон

Полицай загина след нападение в района на американския Конгрес във Вашингтон

Свят

|
Съб, 03 Апр 2021г. 11:17ч.
Полицай загина след нападение в района на американския Конгрес във Вашингтон

Полицай от охраната на Конгреса във Вашингтон и един заподозрян са загинали при нападение в петък вечер в района, съобщи местната полиция.

Мъж с автомобил ударил с колата си двама служители на реда в центъра на американската столица, а после се врязал в заграждението, след което излязъл от автомобила с нож в ръка и започнал да се приближава към полицаите и те го простреляли. Двамата полицаи бяха откарани в болница, където единият от тях е починал. Нападателят е бил ранен и откаран в болница в критично състояние, където също е починал.

Полицията уточни, че инцидентът както изглежда не е бил свързан с тероризъм.

Заподозреният, който вряза колата си в заграждение край сградата на Конгреса във Вашингтон, е 25-годишният Ноа Грийн от Индиана, съобщи Ен Би Си, като се позова на източници от правоохранителните органи. Според страницата му във Фейсбук той е бил последовател на афроамериканското движение "Нация на исляма". Качил е пост, в който споделя, че е загубил работата си и търси духовно напътствие.

Полицията на Капитолия идентифицира убития при нападението полицай като Уилям Еванс, ветеран с 18-годишна служба в полицията.

Президентът Джо Байдън, съобщи Белия дом. Според изявлението, цитирано от Ройтерс, президентът редовно е информиран за инцидента и започналото разследване. Байдън е наредил знамената на Белия дом да бъдат спуснати наполовина в знак на почит към паметта на убития полицай Уилям Еванс.

mediapool.bg