Кламер БГ - Новини: Полицаите продължават с предупредителните протести

Полицаите продължават с предупредителните протести

България

|
Пет, 23 Окт 2020г. 08:29ч.
Полицаите продължават с предупредителните протести

Полицаи от Кърджали излизат на предупредителен протест в петък. Те настояват за увеличение на заплатите. Напрежението в МВР избухна, след като стана ясно, че служителите от първа линия няма да получат по-високи заплати за разлика от чиновниците в над 30 администрации, чиито възнаграждения бяха увеличени с решение на министерския съвет.

Най-големият полицейски синдикат – СФСМВР – обяви, че започват с предупредителни протести с по места в страната и ако правителството не е съгласно да преговаря за увеличение, може да се стигне и до национален. Преди дни протест имаше във Варна.

"Служителите от Национална полиция получиха по 600 лева, служителите от БДС към МВР, които се занимават с личните документи - 300 лева, Пожарната - нищо. Без значение какъв е проблемът те се отзовават, но в края на краищата техният труд не е видян дори. Отвратително е положението. Не е коректно да си делиш децата и да искаш накрая коректност", заяви пред БНР Марин Христозов от СФСМВР-Кърджали.

В следващите дни се очакват протести в Бургас и Русе. Синдикатите твърдят, че преговори за скок на заплатите още не са започнали. Имало само неформални разговори, по време на които е предложено 10% увеличение, което обаче не било достатъчно.

mediapool.bg