Кламер БГ - Новини: Полицаите излизат на национален протест

Полицаите излизат на национален протест

България

|
Пет, 30 Окт 2020г. 13:37ч.
Полицаите излизат на национален протест

Най-големият полицейски синдикат – СФСМВР – е взел решение за провеждане на национален протест на 8 ноември, съобщиха оттам. Протестът ще е в градинката пред църкавата "Св. Седмочисленици", в непосредствена близост до сградата на МВР. Той ще е под наслов "На коя линия е МВР?"

Причината за полицейското недоволство е отказът да се вдигнат заплатите им с повече от предвидените в следващия бюджет 10%. Служителите казват, че са обидени на управляващите, защото преди два месеца бе взето решение да се увеличат с до 30% заплатите в над 30 различни администрации. Един от аргументите е, че те са участвали в борбата с коронавируса.

В същото време служителите на МВР са непрекъснато на "първа линия", но досега само част от тях са получили по 600 лв. награда. Преди да се стигне до националния протест на много места в страната бяха проведени предупредителни.

До четвъртък от ръководството на МВР не бяха реагирали на исканията на полицаите. Тогава вътрешният министър Христо Терзийски обяви, че ги е поканил за преговори. Те трябва да се състоят на 2 ноември, но синдикатите заявиха, че няма да отменят подготвяните протести.

mediapool.bg