Кламер БГ - Новини: Пожар унищожи част от централния пазар в Перник

Пожар унищожи част от централния пазар в Перник

България

|
Ср, 30 Юни 2021г. 12:30ч.
Пожар унищожи част от централния пазар в Перник

Пожар унищожи част от централния пазар в Перник

Пожар унищожи част от покрития пазар в центъра на Перник. Огънят избухна във вторник вечерта. На пазара, който се намира на метри от градския площад и близо до пожарната, бързо са пристигнали екипи от огнеборци. Огънят е бил локализиран.

Въпреки това е повредена част от конструкцията. Изгорели са кашони и касетки с плодове и зеленчуци. Според общината обаче щетите са по-малко от очакваните.

"Картината наистина беше ужасна. Хубавото е, че има само материални щети в горната част на пазара, защото вчера всичко изглеждаше много по-различно", каза кметът Станислав Владимиров.

Няма пострадали хора. Пазарът е в непосредствена близост до блокове, но огънят не е стигнал до тях.

По случая е започнало разследване, съобщи БТА. В сряда сутринта шефът на пожарната Николай Николов бе на втория оглед. Кметът заяви пред БНТ, че се работи по всички версии – от случаен пожар до умишлен палеж.

"Все още е рано да коментираме причините за пожара, който вчера обхвана пазара в Перник. Разследващите от снощи започнаха да работят по различни версии за възникването на пожара", заяви той, след като огънят бе потушен.

Часове след инцидента районът на тържището беше отцепен. Търговци не се допускаха до изгорялата част.

mediapool.bg