Кламер БГ - Новини: Пожар във влака София-Варна, няма сериозно пострадали

Пожар във влака София-Варна, няма сериозно пострадали

България

|
Четв, 03 Ноем 2022г. 21:43ч.
Пожар във влака София-Варна, няма сериозно пострадали

Пожар във влака София-Варна, няма сериозно пострадали

Пожар е възникнал във влака София - Варна, между село Могила и Каспичан, потвърдиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.

Сигнал за пожара е приет около 19:40 часа. Изгорели са два вагона. По първоначални данни пътуващите са свалени от влака и няма пострадали хора, с изключение на единия машинист, който е с травма на ръката. Тепърва ще се влиза във вагоните и ще извършат оглед, уточниха от полицията.

Там са три противопожарни екипа от Шумен и два - от Нови пазар. Спасени от опожаряване са два вагона. Екипите гасят пламъците и в останалите вагони. При необходимост ще бъдат насочени още сили, допълват от пресцентъра на полицията в Шумен.

На мястото на пожара е и началникът на Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Шумен Красимир Колев. От пожарната са създали организация за извозване на хората, които са пътували във влака с високо проходима техника до гара Каспичан, откъдето ще бъдат извозени с автобуси малко над 50 пътници, съобщават още от пресцентъра на полицията.

Според жена от Добрич, която е пътувала във влака, композицията е имала 4 вагона. Пожарът е тръгнал от локомотива и огънят е обхванал първия вагон, предава БНР.

mediapool.bg