Кламер БГ - Новини: Погрешно арестуваният за разистския скандал брат близнак бе освободен

Погрешно арестуваният за разистския скандал брат близнак бе освободен

България

|
Четв, 24 Окт 2019г. 13:29ч.
Погрешно арестуваният за разистския скандал брат близнак бе освободен

Софийският градски съд освободи от ареста Цветан Гечев, единственият обвинен от прокуратурата за расисткия скандал по време на мача България – Англия.

18-годишният младеж бе обвинен за в хулиганство с особен цинизъм, тъй като се е държал непристойно, показвал нацистки символи и неприлични жестове. За същото бяха арестувани 14 души, но само Гечев се оказа обвиняем и оставен в ареста, защото имал и предишна присъда.

Съдебният състав го освободи с мотива, че лицева експертиза е потвърдила, че на мача не бил Цветан, а неговия брат близнак Димитър. Свидетелски показания също са потвърдили, че по време на мача Цветан е бил на друго място.

Осем от първоначално задържаните по случая бяха глобени с 1000 лева и наказани двугодишна забрана да посещават спортни мероприятия.

Заради поведението на част от българските фенове футболната среща България- Англия бе спирана на няколко пъти. На 28 октомври Дисциплинарната комисия към УЕФА ще разгледа случая и ще отсъди какво да бъде наказанието на страната ни. От УЕФА повдигнаха обвинение срещу Българския футболен съюз за расистко поведение, хвърляне на обекти, нарушение на реда по време на изпълнението на националните химни и оказване на повторения по таблото на стадиона.

mediapool.bg