Кламер БГ - Новини: Пиарката на Борисов потвърди чата с Гешев. Обсъждали кой се изказва в правна комисия

Пиарката на Борисов потвърди чата с Гешев. Обсъждали кой се изказва в правна комисия

България

|
Нед, 12 Септ 2021г. 14:39ч.
Пиарката на Борисов потвърди чата с Гешев. Обсъждали кой се изказва в правна комисия

Пиарката на Борисов потвърди чата с Гешев. Обсъждали кой се изказва в правна комисия

“Обсъждахме това, което виждате - кой се изказва”. Така в неделя Севдалина Арнаудова, която е пиар на партия ГЕРБ и бивш шеф на правителствената пресслужба на Борисов, коментира заснетия телефон на главния прокурор Иван Гешев според който Гешев си разменя съобщения с "Pi ar Sevi Boiko" по време на заседанието на правната комисия в парламента. На практика Арнаудова потвърди, че главният прокурор действително е водил чат с нея.

"Аз не крия, че познавам главния прокурор, имаме десетки събития заедно, отразявали сме ги - контрабандните цигари, един куп акции... В реално време се излъчваше всичко, нито е закрита комисия, тя беше предавана навсякъде. Обсъждахме това, което виждате - кой се изказва”, каза още Арнаудова, цитирана от бТВ.

Тя добави, че след 12 години

в политическия живот има кореспонденция по работа с много хора - Мая Манолова, Христо Иванов, дори с президента Радев.

Бившият премиер Бойко Борисов също коментира казуса.

"И вашите телефони да погледна, сигурно имате на много политици и на много хора телефоните и сигурно си общувате с тях, когато ти каните за предавания. Аз не надничам на никого в телефоните", каза той.

А след това се обърна към журналистите с думите: "А няма ли да питате за чата на Пламен Узунов (съветник на президента) със съдиите, които му пращат предварително съдебни решения?". Той се пошегува, че се е скарал на Арнаудова и е забранил да си пише с други мъже, освен с него.

В петък депутатите Явор Божанков (БСП) и Николай Хаджигенов (ИБГНИ) разпространиха снимка, за която посочиха, че е на Иван Гешев. Така те уличиха главния прокурор в разменя на съобщения "с пиара на Бойко", докато тече заседанието на правната комисия, която в петък гласува окончателно Бюрото за защита да се отнеме от Гешев, но пък не стигна доникъде със законопроекта за закриване на специализираните съд и прокуратура .

На снимката се вижда онлайн разговор с контакт на име "Pi ar Sevi Boiko" и още тогава първите асоциации бяха, че пиарът на Бойко Борисов се казва Севделина Арнаудова. Тя бе по-известна дори от някои министри в кабинета на Борисов, тъй като неотклонно менажира всяка негова публична изява и лично снима излъчваните на живо видеа от туровете му с джипа. Сега продължава да се грижи за публичния образ на Борисов като лидер на ГЕРБ.

В полунощ на петък срещу събота депутатът от "Има такъв народ" Радостин Василев разпространи нова порция кадри от чата на Гешев с "пиара на Бойко", докато депутатите обсъждат закриването на спецсъда и контрола върху Бюрото по защита към главния прокурор.

"Pi ar Sevi Boiko и Иван Гешев в чат по време на правна комисия!Сашо Николов от ГЕРБ (15 МИР Плевен) днес в правна комисия чете от листче неща, които не разбира, за да спасява положението. След него беше Ангелкова и за нея е втората усмивка. Те не са заедно и не си съдействат. Хич! Пълен срам!", написа Радостин Василев в личния си профил във Фейсбук.

“Pi Ar Sevi Boiko" е най-кратката диагноза от какво е болна България

В неделя казусът коментира и Иво Мирчев от “Демократична България” с пост във фейсбук.

“Pi Ar Sevi Boiko е всъщност най-кратката възможна диагноза от какво е болна България. Но преди да продължим с диагнозата, искам да си представим за миг как ли са записани в указателя на Гешев други звезди от политическия небосклон:

6i6i Irena

Ah Med 6i6i

Menta Ahmed

Разбирате ли, в политиката на задкулисието хората не са просто хора. Те са НЕЧИИ хора. Те са Sevi na Boiko. И ето Ви я диагнозата - управляват ни едни хора, живеещи в племенна, в кланова култура. Задкулисието е клан. Там индивидуалните качества нямат значение, важна е само безусловната “преданост” на зависимите към техния водач. Което ме навежда на друга една тема - ако сте се чудили защо винаги е било трудна и времеемка работа да се обедини дясното, ето ви едно обяснение - демократичната общност не е мафиотска фамилия. Тук никой не дава безусловна подкрепа. И слава Богу, че е така. Няма демокрация там, където има кланова вярност. Тук се обединяваме около цели, идеи и принципи. Нашата общност си има много кусури, но това е едно от качествата ѝ - тук лидерите отговарят пред хората си, не обратното".

По-рано пред бТВ, помолен да коментира скандала, зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев заяви, че не е хигиенично да се ровим в кореспонденцията на другите.

mediapool.bg