Кламер БГ - Новини: Петъчно изгърмя и главният секретар на МВР

Петъчно изгърмя и главният секретар на МВР

България

|
Пет, 14 Май 2021г. 19:08ч.
Петъчно изгърмя и главният секретар на МВР

Смените по върховете на Министерство на вътрешните работи станаха всекидневни и продължиха в петък вечерта с главния секретар на силовото ведомство.

Министерският съвет прие решение, с което предлага на президента Румен Радев да издаде указ за прекратяване на правомощията на главен комисар Ивайло Иванов, и за освобождаването му от длъжност.

От правителствената пресслужба уточняват, че решението е прието неприсъствено.

Ивайло Иванов беше назначен за главен секретар на МВР през декември 2018 година. Преди това ръководеше столичната полиция. От 1999 г. е заемал ръководни длъжности в структурата на МВР, сред които полицейски командир и началник група в СДВР, директор на регионална дирекция Гранична полиция - Драгоман и др.

В предходните два дни служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков също направи ключови рокоди.

В сряда той прати в пенсия административния секретар на ведомството Бойко Славчев. В четвъртък дойде ред на шефа на инспектората Николай Гешев. Той е бил освободен от поста си по същата разпоредба от Закона за държавния служител, става ясно от съобщението на МВР.

В четвъртък служебният министър-председател Стефан Янев назначи за заместник-министри на вътрешните работи Емил Ганчев, Енчо Мирчев и Венцислав Катинов.

mediapool.bg