Кламер БГ - Новини: Пет деца убити и 18 ранени, след като автомобил се вряза в група ученици в Китай

Пет деца убити и 18 ранени, след като автомобил се вряза в група ученици в Китай

Свят

|
Четв, 22 Ноем 2018г. 17:34ч.
Пет деца убити и 18 ранени, след като автомобил се вряза в група ученици в Китай

Кола се вряза в група ученици пред начално училище в град Хулудао, Североизточен Китай, и уби пет деца и рани 18 души - 16 от тях деца, предаде Асошиейтед прес.

Шофьорът е задържан, съобщи представител на властите в провинция Ляонин, който определи случая като "тежка пътна катастрофа", която се разследва. За момента не е ясно дали става дума за умишлено нападение.

Миналия месец въоръжен с нож шофьор блъсна автомобила си в група пешеходци в град Нинбо, Източен Китай, при което бяха убити двама души и ранени 16, а през септември 11 души бяха убити и 44-ма - приети в болница, след като мъж умишлено вряза джипа си в хората на площад в централната провинияи Хунан, след което излезе от колата и нападна жертвите си с кинжал и лопата.

И други смъртоносни атаки бяха извършени в китайски училища или пред тях, включително няколко през 2010 г, когато бяха убити 20 деца, и това накара администрацията на учебните заведения да затегнат сигурността, припомня Асошиейтед прес. Въпреки това през юни т. г. мъж нападна с кухненски нож три момчета и майка на ученик близо до училище в Шанхай.

Миналата година полицията съобщи, че мъж е детонирал взривно устройство на главния вход на детска градина в момента, когато роднините на децата се събрали, за да ги приберат вечерта. При експлозията загинаха осем души.

Най-често идентифицираните мотиви на нападателите са ментални заболявания, алиенация от обществото и желание за уреждане на сметки.

mediapool.bg