Кламер БГ - Новини: Внезапно почина музикантът Крис Корнел

Внезапно почина музикантът Крис Корнел

Свят

|
Четв, 18 Май 2017г. 12:57ч.
Внезапно почина музикантът Крис Корнел

Фронтменът на легендарните групи Soundgarden и Audioslave Крис Корнел почина внезапно в Детройт, предаде Асошиейтед прес в четвъртък.

Агенцията цитира представител на музиканта, според когото смъртта му е била "внезапна и неочаквана". Корнел беше на 52-годишна възраст.

Засега не се съобщават причини за смъртта му. Семейството му е пожелало разследването да бъде запазено в тайна, добавят АП и "Индипендънт".

Корнел е планирал да свири на американския фестивал Rock The Range в Колумб в четвъртък, а последно се появи на сцената на 4 май заедно с колегите си от Soundgarden.

Легандарната банда е основана от Корнел през 1984 г. и се разпада през 1997 г. 13 години по-късно се събра отново.

Soundgarden е една от четирите култови гръндж банди заедно с Nirvana, Alice in Chains и Pearl Jam, като регистрира над 22 млн. продадени албума.

През 2001 г. Корнел създава и супергрупата Audioslave, заедно с бившите членове на Rage Against The Machine Том Морело, Тим Комърфорд и Брад Уилк. Бандата се разпадна през 2007 г., за да се събере отново през януари т.г. за протестен концерт срещу встъпването в длъжност на Доналд Тръмп като президент на САЩ.

Крис Корнeл е роден на 20 юли 1964 г. в Сиатъл. Освен фронтмен на Soundgarden и Audioslave, той е и създател на Temple of the Dog, която основава в почит към своя бивш съквартирант Андрю Ууд.

Корнел е известен и с това, че гласът му покрива диапазон от четири октави. Той издаде и три солови албума – Euphoria Morning (1999), Carry On (2007) и Scream (2009).

mediapool.bg