Кламер БГ - Новини: Панов заподозря Радев и ДПС, че си помагат

Панов заподозря Радев и ДПС, че си помагат

България

|
Пон, 11 Окт 2021г. 09:45ч.
Панов заподозря Радев и ДПС, че си помагат

Лозан Панов, сн. БГНЕС

Кандидатът за президент и председател на ВКС Лозан Панов подозира договорки между ДПС и Румен Радев. По думите му е напълно възможно ДПС "да играе и с други играчи".

"Смятам, че е напълно възможно ДПС да играе с двама играчи, а защо не и с трима. Ако се върви в тази посока, според мен това не е безобидно. Разменените реплики (с Радев – бел.ред.) за родината мобилизират вота и на единия, и на другия", каза кандидатът за президент пред Нова телевизия.

Той изрази подозрение, че Румен Радев подпомага ДПС, както и движението - него. И даде пример с ДПС и ВМРО, които с размяната на реплики една към друга също активирали собствения си електорат. Той припомни, че на втория тур на президентските избори преди 5 години ДПС в подкрепило Румен Радев. Според Панов подредбата на обстоятелствата и заиграването на тази тематика сочи, че "сме в разцвета на същото зло, което не е излизало до този момент от политиката".

ДПС обаче официално обяви, че ще работи на президентските избори срещу Радев.

"Очевидно става дума за нещо различно. Тематиката, свързана с етническия мир, повдигането на този въпрос, за мен звучи достатъчно тревожно в кампанията за президент", каза Панов, чиято кандидатура бе подкрепена от "Демократична България".

"Следващата стъпка е, че имаме кандидат за президент, който е тяснопартиен – Мустафа Карадайъ. Спомняте си размяната на реплики в президентството между него и Румен Радев. Към това отново добавям Велико Търново. Имаме не Петър и Асен въстаници, но имаме Асен и Кирил, макар че не става въпрос за византийско робство. Като наредим всички тези обстоятелства, допускам, че би могло политиката да се насочи към етническите проблеми", смята Панов.

Според него осветляването на Пеевски в "Досиетата Пандора", появяването му в ДАНС, а след това и обявяването му за водач на листата на ДПС във Велико Търново е сценка.

"Мистично се появи г-н Пеевски. Знаете, той беше в ДАНС, там имаше много журналисти, но така и не се разбра защо той беше там. Мисля, че никой не разбра. След това той мистично изчезна и в един момент церемониално отново се появи. Причините Пеевски да бъде там могат да бъдат различни. Възможно е да е отишъл там, защото един ден той оглавяваше ДАНС, може да си е взел удостоверение", каза Панов.

За подозрението си, че друг кандидат за битката на "Дондуков" 2 – Анастас Герджиков, също има връзки с ДПС, Панов обясни, че борави само с факти.

"Герджиков не се отрича от своето минало. В това минало имаме "Новото време". Нека да припомня, това е ДПС в НДСВ. Зад репликата ми стои разбиването на НДСВ и ролята на ДПС в този случай. Смята, че хората, които се замислят и имат историческа памет, могат да свържат тези обстоятелства и факти. Опитваме да убедим хората да мислят по по-различен начин и да слушат какво се казва", обясни той.

За обвиненията си към Радев, че е фалшив герой, Панов посочи, че причината за думите му е появата на президента на протестите през лятото.

"Мафия, завладяна държава, липса на свобода на медиите, нереална опозиция – това са обстоятелства, които съществуваха преди прокуратурата да влезе в президентството. Когато това се случи, беше след активната позиция на прокуратурата. Преди това имаше други действия – нека да припомня ЦУМгейт. Там отново ставаше дума за взаимоотношения между главен прокурор, функционер на политическа партия и човек, който е бизнесмен, но и издател на вестник. В една такава хипотеза, които е аналогична с подобна случка – записът с двете каки. В този случай бяха моите отношения с Плевнелиев и Радев. Те реагираха по един и същ начин. Те не продължиха нататък В един момент една невидима ръчичка им каза: "Стоп. Нататък не се продължава". Нека хората да си дадат своите обяснения. Реакциите в една и друга ситуация, които имат своите прилики, бяха еднакви и на двамата", обясни председателят на ВКС.

mediapool.bg