Кламер БГ - Новини: Още петима нови депутати се заклеха

Още петима нови депутати се заклеха

България

|
Ср, 22 Дек 2021г. 13:27ч.
Още петима нови депутати се заклеха

Още петима нови депутати се заклеха

Петима нови депутати от "Продължаваме Промяната" положиха клетва в 47-ото Народно събрание в началото на пленарното заседание.

Това са Димитър Гочев, Николай Ангов, Иван Манев, Петър Кьосев и Лозко Лозев.

Юристът Димитър Гочев влиза в парламента на мястото на Радостина Ценова, която напусна парламента миналата седмица. Очаква се тя да отиде в новото министерство на иновациите и растежа, където ще стане заместник на министър Даниел Лорер.

Николай Ангов ще е депутат за времето, в което Кирил Петков е премиер. Иван Манев ще замени Иван Христанов, който стана зам.-министър на земеделието.

На мястото на Лена Бориславова, която стана началник на кабинета на премиера Кирил Петков и говорител на правителството, като депутат се закле не Любомир Попйорданов, а юристът Петър Кьосев.

Попйорданов се отказа от мястото си в парламента, за да стане съветник на министъра на туризма Христо Проданов, който е от квотата на БСП.

Бившият главен инженер във ВиК - Хасково Лозко Лозев стана депутат на мястото на министъра на културата Атанас Атанасов, който е от квотата на "Продължаваме промяната".

mediapool.bg