Кламер БГ - Новини: Още един лекар сред новите лица в листата на Фандъкова

Още един лекар сред новите лица в листата на Фандъкова

България

|
Пет, 20 Септ 2019г. 15:16ч.
Още един лекар сред новите лица в листата на Фандъкова

Още едно ново лице от листата за общински съветници представи в петък настоящият кмет на София и кандидат за нов мандат Йорданка Фандъкова. Това е проф. Асен Николов, който е началник на Родилната клиника в общинската АГ болница "Майчин дом".

Кандидатурата му за съветник беше обявена при посещение на Фандъкова в болницата, където е изградена система за дистанционно мониториране на детските сърдечни тонове при бременни. Проф Николов е и национален консултант по акушерство и гинекология. Фандъкова го определи като "доказан професионалист, на когото софиянци са се доверявали и ще могат да се доверя в бъдеще".

Това е вторият лекар от новите лица в листата на ГЕРБ за общински съветници в София. В четвъртък Фандъкова обяви, че в нея ще се включи и кардиологът проф. Иво Петров. Първият представен публично човек от "гражданската квота" беше арх. Ивайло Петков, който е сред основатели на критично настроената към местната власт "Група Град". Освен това обаче неговото архитектурно студио е автор на проект за ремонт на къпалнята "Мария Луиза" в Борисовата градина. Дружеството, собственик на басейна, се контролира от Румен Гайтански, известен като Вълка, чието "изгонване" от София беше сред каузите и рекламираните успехи на Бойко Борисов като кмет на София.

При посещението в "Майчин дом" Фандъкова каза още, че през евентуалния си нов мандат ще работи за изграждането на детска поликлиника, в която да бъдат събрани специалисти от всички сфери. Така родителите нямало да обикалят от клиника на клиника, за да се установи диагнозата на детето им. Медицинският център трябва да бъде направен в бившата сграда на Центъра по наркомании в район "Възраждане".

Междувременно от организацията "Спаси София", която има свой кандидат за кмет - Борис Бонев,

попитаха дали Фандъкова прави предизборна кампания с парите на Столична община. "Само през последните две седмици, бяха пуснати осем професионални клипа от г-жа Фандъкова. Понеже те съдържат и герба на София, питаме кмета дали те са платени с парите на столичани?", заяви Бонев. Според организацията в кампанията си Фандъкова използва общински детски градини, училища и болници, както и "малолетни деца и пациенти". От "Спаси София" поискаха кметът за се оттегли от "позицията си на власт и да спре да ползва публичните ресурси за лични цели".

През последните седмици инспекциите на Фандъкова на строежи на детски градини, в болници и на ремонт на улици зачестиха, но като цяло са част от пиара ѝ през годините. Кметът заяви по-рано през седмицата, че ще излезе в отпуск при подаването на документи за официалната ѝ регистрация в общинската избирателна комисия, което ще се случи вероятно на 23 септември. На неколкократните нападки от свои опоненти, че не излиза в отпуск като кмет по-рано от законния срок, но въпреки това води предизборна кампания, тя отговори, че си върши работата и не може да остави Столична община и града, тъй като работата в тях не спира заради изборите.

mediapool.bg