Кламер БГ - Новини: Отново протест на превозвачи

Отново протест на превозвачи

България

|
Вт, 10 Май 2022г. 13:29ч.
Отново протест на превозвачи

Отново протест на превозвачи

Във вторник превозвачи отново излизат на национален протест.

Очаква се около 10:00 ч. камиони и автобуси ще блокират движението на жълтите павета. Колона от тежкотоварни автомобили вече е сформирана на входа на София откъм магистрала "Тракия" при парк "Врана".

Миналата седмица превозвачи напуснаха със скандал среща с премиера Кирил Петков, на която трябваше да се обсъдят мерки срещу поскъпването на горивата. Браншът заплаши с нови протести и блокади на пътища след 10 май. Превозвачите очакват намаляване на акциза на горивата с 50%, отпадане на биокомпонентата, както и отлагане на планираното разширяване на ТОЛ системата.

Те се заканиха, че на 18 май ще спрат автобусните превози.

Вече има огромни тапи на един от входовете на Пловдив, съобщава бТВ. На Асеновградско шосе в крайна дясна лента и в средната са разположени тежкотоварни машини в продължение на поне 2 км, което затруднява придвижването на хората от Асеновград към Пловдив, тъй като пътят се стеснява.

Очаква се тежкотоварни автомобили през днешния ден ще бъдат разположени на още няколко места в Пловдив- на булевардите "Кукленско шосе", "Асеновградско шосе", "Пазарджишко шосе", "Карловско шосе", "Голямо Конарско шосе" и "Цариградско шосе". Протестът на хората от бранша на превозвачите ще се проведе и през следващия ден – 11 май в същия часови диапазон и места.

mediapool.bg