Кламер БГ - Новини: Осъдени са сирийците от автобуса, убил двама полицаи в Бургас

Осъдени са сирийците от автобуса, убил двама полицаи в Бургас

България

|
Ср, 19 Апр 2023г. 16:27ч.
Осъдени са сирийците от автобуса, убил двама полицаи в Бургас

Снимка: БГНЕС

Тримата сирийци превозвали нелегални мигранти с автобуса, с който бяха убити двама полицаи, са осъдени. Наказанията им обаче са за каналджийство, а не заради самата катастрофа. За смъртта на служителите има второ дело, което се гледа пред друг съд.

Шофьорът на рейса Омар Андан получава 10 месеца затвор. Вторият обвиняем е наказан 4 години и 10 месеца затвор, а третият, който е бил непълнолетен при извършване на престъплението, 1 година и 10 месеца.

Андан е наказан за общо четири престъпления – каналджийство, управление на нерегистриран автобус, използване на номера от друг рейс и избягване на полицейска проверка.

Служителите на МВР Атанас Градев и Йордан Илиев загинаха при тежък удар в Бургас през миналото лято. Рейсът, шофиран от Андан, блъсна патрулката им, при опит пътят да бъде блокиран. В автобуса се возеха 47 нелегални мигранти от Сирия.

След катастрофата наяве излязоха множество пропуски в МВР. Оказа се, че загиналите до последния момент не са имали достатъчно информация за автобуса и не са знаели, че шофьорът е отказвал да спира на полицейски сигнали. Разбра се още, че часове преди трагичната катастрофа Андан е бил задържан, но след това освободен.

mediapool.bg