Кламер БГ - Новини: Оставка в АБВ след разнобоя за Мангъров

Оставка в АБВ след разнобоя за Мангъров

България

|
Вт, 16 Фев 2021г. 11:12ч.
Оставка в АБВ след разнобоя за Мангъров

Областният председател на АБВ в Пазарджик Атанас Шопов обяви, че напуска партията.

Като причина за решението си той посочва позицията на основателя и експредседател на партията Георги Първанов срещу издигането на инфекциониста доц. Атанас Мангъров за водач на листа на АБВ в предстоящите парламентарни избори.

В края на януари АБВ обяви, че Мангъров ще е водач на листа на партията. Няколко дни по-късно Първанов обяви, че не приема идеята. Настоящият председател на АБВ Румен Петков обаче отговори, че няма намерение да се откаже от инфекциониста.

Тези разногласия се оказваха повод за решението на Шопов да напусне партията.

"Напускам поста Областен председател на ПП АБВ, както и членството си в партията със смесени чувства. Не приемам и не разбирам позицията на създателя на партия АБВ срещу номинацията на един достоен човек – доцент, лекар, инфекционист, начело на листите на партията. Както не приемам и всякакви решения, релевантни на политика на безпринципност или безидейност", написа той във Фейсбук.

Уважаеми съмишленици,

Скъпи приятели и съграждани,

Като областен председател на ПП АБВ и като общински съветник в ОбС –...

Публикувахте от Атанас Шопов в Понеделник, 15 февруари 2021 г.

Шопов посочи, че решението му е "лично, обмислено и надявам се, правилно". "Ще завърша с цитат на един британски политик: "В политиката е по-добре да си отидеш с пет минути по-рано, отколкото е необходимо, отколкото да останеш пет години по дълго, отколкото е нужно", пише в края на позицията на Шопов.

mediapool.bg