Кламер БГ - Новини: Шестима пострадаха при инцидент с асансьор във варненска болница

Шестима пострадаха при инцидент с асансьор във варненска болница

България

|
Вт, 04 Дек 2018г. 18:42ч.
Шестима пострадаха при инцидент с асансьор във варненска болница

Шестима пациенти в многопрофилната болница "Света Анна” във Варна са пострадали при инцидент с асансьор в здравното заведение, съобщи БНР.

В асансьора с капацитет пет души е имало осем, седем жени и един мъж, две пациентки са в невролоията и са без травми, останалите шест са придружители.

Директорът на здравното заведение доктор Красимир Петров каза, че асансьорът е бил сертифициран през май тази година и е бил редовно обслужван. Пуснат е в експлоатация през 1979 година.

По първоначални данни случилото се дължи на претоварването на съоръжението.

"Инцидентът се дължи на счупена част от подемащото устройство. Тя е дадена за експертиза и в момента, в който има резултат, ще бъде установен. Пострадали са шест човека, всъщност шест човека са прегледани в шокова зала, от които четирима са с леки травми, с контузии. Една жена на 45 години е с пукнат прешлен, но е отказала хоспитализация и е напуснала болничното заведение и една жена, ако не се лъжа, на 52 години. Тя е с изкълчени коленни стави и е приета в болницата", обясни доктор Красимир Петров.

Инцидентът е станал около 14 часа. По случая е образувано е досъдебно производство. Уведомен е прокурор от Районната прокуратура в Варна.

Това е поредният инцидент с асансьор, който се случва през последните години, въпреки предприетите мерки от страна на държавата за поддържането им.

mediapool.bg