Кламер БГ - Новини: Орешарски смъмри разходите за участието ни във военната мисия на ЕС в ЦАР

Орешарски смъмри разходите за участието ни във военната мисия на ЕС в ЦАР

България

|
Пет, 16 Май 2014г. 20:18ч.
Орешарски смъмри разходите за участието ни във военната мисия на ЕС в ЦАР

Премиерът Пламен Орешарски е останал недоволен от предложените от военния министър Ангел Найденов разходи за българските във военната операция на Европейския съюз в Централноафриканската република(EUFOR CAR), става ясно от стенограмата на заседанието на Министерски съвет от 16 април.

България няма да изпрати военни в Африка, а ще има само символично участие с един военен и един цивилен в състава на Оперативния щаб на операцията в гръцкия град Лариса.

”Аз бих поставил на обсъждане въпроса за размера на сумата. От доклада, който четох, не ми звучат убедително някои разходи вътре”, заявил Орешарски.

Според Найденов обаче ”разходите са толкова, колкото бъдат направени”.

Орешарски уточнява, че го смущава стойността на хотела, който значително надхвърля сумите, при които служители биват командировани в чужбина и затова решението се приема първо на вносител.

От публикуваното в информационната справка на Министерския съвет решение от 28 април става ясно, че двамата български представители ще получат дневни командировъчни от 55 евро и квартирни пари до 130 евро на ден.

mediapool.bg