Кламер БГ - Новини: Оперен певец и юрист от ИТН ще са новите шефове на тотото

Оперен певец и юрист от ИТН ще са новите шефове на тотото

България

|
Нед, 23 Ян 2022г. 14:54ч.
Оперен певец и юрист от ИТН ще са новите шефове на тотото

Александър Тодоров, депутат от ИТН, Снимка: БГНЕС

Кадри на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" са подадени за вписване в Търговския регистър като членове на управата на "Българския спортен тотализатор", съобщи БГНЕС.

Депутатът от ИТН Александър Тодоров е изборът на спортния министър Радостин Василев (ИТН) за нов изпълнителен директор на държавния тотализатор.

32-годишният Тодоров е роден в Хасково и бе избран за народен представител в 45-то, 46-то и 47-то Народно събрание от район Плевен. Той е юрист по професия. В момента е член на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, както и на комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество.

В управителния съвет на БСТ ще влязат още Росен Иванов и Георги Султанов. Султанов, който е оперен певец с 23 години стаж в сферата на класическата музика, бе предложението на ИТН за министър на културата през лятото.

Георги Султанов, Кадър: 7/8 ТВ

Заявлението за назначаване на новата управа на тотализатора е подадено в петък и все още се обработва от системата на Търговския регистър.

Освободеният от Радостин Василев досегашен изпълнителен директор Любомир Петков обеща да не обжалва вписването в съда.

В последните седмици на няколко пъти Радостин Василев нападна досегашното ръководство на тотализатора с твърдения за различни нередности. В отговор Петров обяви публично финансовите резултати на тотото, които показват, че след въвеждането на държавен монопол върху лотарийните игри приходите на предприятието са скочили драстично - от 169 млн. лв. през 2019 г. на 288 млн. лв. през 2021 г. Същото важи за платения данък и преведените средства за спортното министерство - от 53 млн. лв. през 2019 г. на 85 млн. лв. през 2021 г. Петров обяви публично, че има информация за евентуално премахване на монопола и връщане на частните играчи в лотариите, но министър Радостин Василев отрече.

mediapool.bg