Кламер БГ - Новини: Опашки за евтино олио в цялата страна, стигна се и до бой (видео)

Опашки за евтино олио в цялата страна, стигна се и до бой (видео)

България

|
Съб, 12 Март 2022г. 13:21ч.
Опашки за евтино олио в цялата страна, стигна се и до бой (видео)

Опашки за евтино олио в цялата страна, стигна се и до бой (видео)

Промоция на олио в една от веригите магазини предизвика дълги опашки в цялата страна, на места се стигна и до бой. Хора се бяха струпали пред вратите на хипермаркетите още преди те да отворят. Възрастен мъж почина, докато чакаше на опашка в Бургас. По-късно вицепремиерът Корнелия Нинова призова хората да не се презапасяват и обяви, че

"има олио да залеем цялата страна".

В социалните мрежи бяха публикувани снимки и видеа на опашките. Кадри показват как в София хората тичат към вратата на магазина, където олиото е струвало 2.99 за бутилка.

В Кърджали се стигна и до бой, съобщава bTV.

До физически сблъсъци се е стигнало и в Шумен. След като охраната не е могла да се справи с клиентите, се е наложила намесата на полицията за недопускане на безредици, съобщава БНР.

Хората се блъскаха и в Хасково.

В Ямбол, Видин, Пловдив и Враца също имаше големи опашки.

По-късно вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова се срещна с производители на олио . "Общото мнение е, че има достатъчно количество произведено олио. Има наличности на слънчогледово семе. Преработвателите работят нормално. Няма дефицит на пазара. Има олио да залеем цялата страна. Няма нужда от презапасяване. Създава се изкуствена паника. Повишеното изкупуване води до увеличение на цената", каза Нинова.

Тя призова хората да не се поддават "на лъжливи внушения". "С тази паника вредите сами на себе си. Така ви подлъгаха за една нощ с бензина и на другия

ден цената падна. Сега така ви манипулират с олиото. Утре с нещо друго. Слънчогледовото семе е гарантирано, производството на олио също,

предприемаме мерки спрямо спекуланти. Мислете разумно и не се поддавайте на манипулации”, допълни тя.

"Трябва да се борим за държавата си, а не да се бием за олио. Тази наша битка е истински важната", написа във Фейсбук tтранспортният министър Николай Събев.

"Украинците завладяха умовете и сърцата на хората по света със знамето си. Превърнаха символа на своята държава в знак на героизъм и копнеж за свобода.

Българските символи стават жертва на партизанщина и служат за долнопробна политическа употреба. Знамето ни се вее редом с чуждо знаме на национални празници, Ботев и Левски се татуират по прасци и кореми. Институциите на България са под постоянен хибриден натиск. Символите на държавността са нашия дух, нашия щит и меч, и тези, които ги оглавяват, трябва да бъдат на тази висота", написа още той.

mediapool.bg