Кламер БГ - Новини: Убийството на общинската съветничка от Велинград – след скандал за пари

Убийството на общинската съветничка от Велинград – след скандал за пари

България

|
Пон, 29 Авг 2022г. 14:15ч.
Убийството на общинската съветничка от Велинград – след скандал за пари

Убийството на общинската съветничка от Велинград – след скандал за пари

Общинската съветничка от Велинград Екатерина Каферинова е била убита в дома си след спор за пари, съобщиха от пазарджишката прокуратурата. За деянието е съобщил заподозреният – мъж, с когото тя живеела на семейни начала до 2017 г. Двамата запазили добри отношения и след раздялата си и имали общ бизнес, свързан с недвижими имоти. Той претендирал да му бъдат върнати няколкостотин хиляди лева, давани назаем през годините.

По първоначални данни Каферинова е била удушена. Сигнал е подаден вечерта на 28 август. Предния ден заподозреният пристигнал във Велинград, защото тя имала рожден ден.

"Мотивът за извършване на деянието е изцяло личен, изключени са всякакви политически моменти по повод престъплението", заяви наблюдаващият делото прокурор Паун Савов.

Към момента обвинение на мъжа не е повдигнато. Той не е направил самопризнания, но съдейства на разследващите. Според неофициална информация името на задържания е Минчо Столарски.

Убитата Каферинова е известно политическо лице във Велинград. Тя е няколко мандата общински съветник. При последните избори е избрана с подкрепата на БЗНС.

През 2017 г. е била нападната и бита от двама маскирани мъже. Периодът съвпада с раздялата й със заподозрения за убийството, но според разследващите няма връзка.

mediapool.bg