Кламер БГ - Новини: Тридневен фест "Улица Нов живот – Вход Б" почита паметта на Димитър Воев

Тридневен фест "Улица Нов живот – Вход Б" почита паметта на Димитър Воев

Общество

|
Пет, 13 Окт 2017г. 17:27ч.
Тридневен фест "Улица Нов живот – Вход Б" почита паметта на Димитър Воев

Тридневен фестивал “Улица Нов Живот – Вход Б” ще почете в София паметта на Димитър Воев, легендарният фронтмен на "Нова Генерация", "Кале", "Воцек и Чугра" - ъндърграунд групи от края на авторитарния социализъм и началото на прехода, съобщиха организаторите от "Фабрика Автономия" и "Улица Нов Живот – Вход Б".

Фестът, с препратка едновременно към песен на Кале и албум на Нова Генерация, се прави от фенове на Воев за фенове на Воев и е по повод 25-годишнината от смъртта на поета и музиканта. Той ще се проведе от 20 до 22 октомври.

Първият фестивален ден ще включва литературен пърформънс, прожекция, откриване на фото изложба и диджей сет от 19:00 ч. във "Фабрика Автономия" на ул. "Цар Самуил“ 149.

Фотографската листа включва имената на Вероника Петрова, Румен Димитров, Методи Лицев, Христина Нестерова, Камен Горанов и Велислава Кирилова. Сред участниците в литературната част са Бистра Величкова, Петър Чухов, Иван Димитров, Райчо Ангелов, Велина Минкоф, Калоян Праматаров, Димитър Илиев, Надежда Московска, Галар, Борис Бъндев и Галина Лачева. Арт филмите за прожекцията са на режисьорката Биляна Кирилова, а музикалното оформление - на DJ Gothprince.

Вторият и третият ден от фестивала ще дадат възможност за изява на поне 14 музикални групи, двама диджеи и редица изтъкнати художници в пространството на Underground Gallery на ул. "Владайска река“ 4.

Изложбата, която ще се открие на 21 октомври от 18:00 ще представи специално подбрани творби на Димитър Яранов, Артур Панов, Пенко Скумов, Росен Тошев, Войн де Войн, Дана и Момчил Генов. След нея на сцената ще се качат музиканти като Проект Димитър Воев, Мефисто, Жълти стъкла, Психобагажник, Нормално, Илко Биров, Ретроспекция, както и djsupermax.

На 22 октомври почитта си към Димитър Воев ще отдадат и Абсолютно начинаещи, ЛаТекст, ПънкиБлуз, Глас народен, Лоши петли, Тимо и Любо, Froyd, с подкрепата на DJ BoriS и светлинния пърформънс на Ани Георгиева. Не са изключени и изненади, посочват организаторите.

Отличително за събитието е, че е с напълно идеални цели. Според анонса на самоорганизираната за него общност, в названието на “Улица Нов Живот – Вход Б” Б е не като Билет, а като “Безнадеждност моя любима” (песен на Воев) и като Безкористност Затова за покриването на транспортните разходи на гост участниците от други градове се разчита на солидарни дарения. Те могат да бъдат направени чрез акция в epay.bg, чрез дарителски кутии във Фабрика Автономия и Underground Gallery, в часовете, когато са отворени за събития и по време на самия фестивал. ще се разчита и на финансиране от солидарна продажба на дискове, дарени от AON Records – чрез Фейсбук събитието на феста и във Фабрика Автономия, както и на афишите на феста – чрез Фейсбук събитието и по време на феста.

mediapool.bg

Вижте още