Кламер БГ - Новини: Силва Зурлева напусна "Нова телевизия"

Силва Зурлева напусна "Нова телевизия"

Общество

|
Ср, 08 Май 2019г. 19:14ч.
Силва Зурлева напусна "Нова телевизия"

След близо 20 години в управлението на "Нова телевизия" Силва Зулрева напуска медийната група, съобщиха от "Нова Броудкастинг груп". Не се посочват причините за раздялата със Зурлева, която става няма и месец след влизането в собственост на "Адванс Медиа" на братята Кирил и Георги Домусчиеви.

Двамата бизнесмени придобиха пълен контрол над медийната група, обединяваща седем телевизионни канала, и редица интернет сайтове, което превръща "Нова броудкастинг груп" в най-големия участник на онлайн пазара в страната.

След влизането във владение на "Адванс Медиа" бе обявено, че досегашните прокуристи Вяра Янкова и Николай Андреев ставан изпълнителни директори на медията, а Силва Зурлева запазва поста си на съветник на борда на директорите.

Сега тя си тръгва от компанията, но от съобщението на "Нова" не стават ясно дали е по нейно желание или по настояване на мениджмънта.

В съобщението на компанията се посочва, че ръководството благодари на Зурлева за нейната всеотдайна работа и огромния принос за компанията

"Професионалната й биография е свързана предимно с NOVA, на чието управление посвещава близо 20 години. Тя е във висшия мениджмънт на

медията от 1999 година, като с нейното име се свързва получаването на лиценза за национално ефирно разпространение на телевизията през 2003 година, както и създаването на множество иновативни формати и предавания", пише в изявлението.

В него се допълва, че "мениджмънтът на "Нова Броудкастинг Груп" цени постигнатите успехи от Силва Зрулева и благодари за нейната всеотдайна работа и огромния принос за компанията през годините".

mediapool.bg