Кламер БГ - Новини: "Сенките на София" – американски филм за България, "където мафията си има правителство"

"Сенките на София" – американски филм за България, "където мафията си има правителство"

Общество

|
Съб, 13 Юли 2019г. 15:37ч.
"Сенките на София" – американски филм за България, "където мафията си има правителство"

"Режисьорът Кевин Бут пътува до България, където нелегална среща с прочутия банкер на олигарсите разкрива всичко, превръщайки историята в политическо приключение - цяла страна, контролирана от сенчест мафиотски бос, свързан с КГБ." Това е описанието на документален филм на американеца Кевин Бут, наречен "Сенките на София".

Според информацията във фейсбук страницата на филма от 9 юли той е наличен в платената платформа iTunes. В описанието на филма в базата данни imdb.com видеото, дълго 119 минути, трябва да излезе в САЩ на 15 юли.

От трейлъра на филма се разбира, че той трябва да изобличава влиянието на мафията и на Русия в България, която е определена като корумпирана страна. В краткото представяне на "Сенките на София" има синхрони с обвинения за източването на КТБ банкер Цветан Василев, виждат се кадри от протестите срещу Делян Пеевски и правителството на Пламен Орешарски след избирането на депутата и бизнесмен за председател на ДАНС. Има кадри и с журналистите от сайта bivol.bg.

В трейлъра има и синхрон от интервю с бившия премиер Симеон Сакскобурготски. От едното включено изречение обаче се разбира, че той по-скоро не говори за събития от последните две десетилетия.

Постерът на филма изобразява Делян Пеевски, Бойко Борисов и Владимир Путин над т.нар. "триъгълник на властта" в София (сградите на Министерския съвет, президентството и на бившия партиен дом сега сграда на парламента). Надписът отдолу е "В България мафията си има правителство".

SHADOWS of SOFIA trailer 1 from Kevin Booth on Vimeo.

mediapool.bg