Кламер БГ - Новини: Плаж "Болата" е сред 20-те най-красиви в Европа

Плаж "Болата" е сред 20-те най-красиви в Европа

Общество

|
Вт, 14 Май 2019г. 14:08ч.
Плаж "Болата" е сред 20-те най-красиви в Европа

Плаж "Болата" под скалите на нос Калиакра попадна в топ 20 на най-красивите плажове в Европа. Класацията е на сайта за пътувания European Best Destinations.

Класацията е направена от читатели на сайта, които са посетили тези места.

Най-добрите плажове ви очакват

"Търсите мечтания плаж за следващата си почивка? Тук е вашият избор на най-добрите плажове в Европа. Елате да се отпуснете на финия пясък на тайните плажове като "Кала Прегонда" в Менорка или на плажа "Вличос" на остров Хидра. Вдъхнете чистия въздух от борове на плажа "Нугал" в Хърватия или на "Кала Са Боадела" в Испания, поглезете се с романтична почивка и се отпуснете на красивия плаж "Позитано" в Италия. Най-добрите плажове във Франция, Испания, Гърция, Хърватия, Италия, Турция, Черна гора, но също Англия, България и Румъния ви очакват." - така започва представянето на топ дестинациите за почивка.

Българският плаж е на 16-та позиция

Българският плаж "Болата" край Българево, недалеч от Варна, заема 16-та позиция в класацията.

"Когато хората кажат "България", се сещат първо за столицата София или Пловдив, един от най-старите градове в Европа. Можете също така да се сетите за Созопол и красивите му дървени къщи с изглед към морето, но дали сте чували за плаж "Болата?", питат от сайта за пътувания.

Посочват, че той е разположен на час и половина от летище "Варна" и само на час и 20 минути от друг красив плаж – "Мамая" в Румъния.

"Плажът "Болата" е един от най-добрите плажове в България и един от любимите за посещение в Европа. Този красив залив, като дъга, не само приютява един от най-красивите плажове в Европа, но също е и природен резерват. Насладете се на българското слънце това лято и си починете на златния пясъчен плаж "Болата", пишат още от European Best Destinations.

Победителят в класацията е "Пасяча" в Хърватия

Най-красивият плаж в Европа е "Пасяча" в Хърватия. Той се намира в сърцето на региона Конавле, на 10 км от Цавтат и на 30 минути път с кола от Дубровник.

Плажът е резултат от работата на човека и природата и на него може да се насладите на природата и тишината, посочва сайтът за пътешествия. Уточняват, че той не е за любителите на силната музика и водните спортове.

Изданието описва как местните жители са успели да съхранят плажа, който е бил отнасян от морето и са готови да го правят отново и отново, за да запазят "малкия си рай".

"Тази малка част от рая не е толкова лесна за достигане", посочват от изданието и обясняват как да го откриете. До плажа се стига по малка пътека през скалите.

Второто място е за плажа "Нерха" в Андалусия, който се намира на час път от летището на Малага в Испания.

Третото място отново е за плаж в Хърватия, който отчасти е и нудистки и се нарича "Нугал". Той се намира на Макарска ривиера и ще ви отнеме повече от 30 минути да се разходите по скалите, преди да стигнете до плажа.

mediapool.bg