Кламер БГ - Новини: От дивана и кухнята: Звезди дадоха благотворителен корона концерт

От дивана и кухнята: Звезди дадоха благотворителен корона концерт

Общество

|
Пон, 30 Март 2020г. 23:15ч.
От дивана и кухнята: Звезди дадоха благотворителен корона концерт

Били Айлиш пя от дивана си, Елтън Джон свири на детския клавир на децата си, а "Бекстрийт Бойс" постигнаха синхрон в пеенето от пет различни локации в благотворителен концерт "IHeart Living Room Concert for America" за набиране на средства в борбата срещу коронавируса в САЩ. В проявата се включиха и изпълнители като Марая Кери, Алиша Кийс, Шон Мендес, Сам Смит, Камила Кабело, Деми Ловато и други. Част от шоуто бяха и Елън Дедженерис, ар енд би изпълнителката Лизо и кънтри певецът Тим Макгрей.

Едночасовото шоу, излъчвано от телевизия "Фокс", бе най-голямото съвместно усилие за повдигане на духа на хората и за набиране на средства за тези ,които са на първата линия в битката със заразата, както и да напомни на американците да си мият ръцете и да пазят дистанция помежду си, предаде Ройтерс.

"Има лекари, медицински сестри и учени, които са на първа линия и са живото доказателство, че повечето супергерои са обикновени хора", каза Елтън Джон, който бе домакин на шоуто от кухнята в един от домовете си. Той сподели, че за пръв път няма истинско пиано за толкова дълго време и използва това на децата си.

"Надявам се това малко забавление да нахрани и напълни душите ви", каза още той.

Изпълненията на певците бяха смесени с кратки лични истории на медицински сестри, лекари, шофьори, работници в складове като милиони американци, които не могат да излизат от домовете си, заради пандемията.

Целта на концерта бе да насърчи даренията за организацията "Да нахраним Америка". Все още не е ясен постигнатият размер за даренията, но в първите десет минути бяха надхвърлени 1 млн. долара от предоставените суми от по 500 хил. долара от компанията "Проктър и Гембъл" и от телевизия "Фокс".

"Сърцето ми е с тези, които са загубили любими хора, а също и с тези, които губят своята работа", каза Лейди Гага.

"Всички хора, които се борят за здравето и сигурността ни, са вдъхновяващ пример за всеки един от нас, който няма да скоро забравим!", заяви Елтън Джон в края на шоуто.

В рамките на предаването всеки един от гостуващите трябваше да заснеме своето изпълнение на смартфона, на камерата и с аудио оборудването си, така че да се избегнат преките контакти в режим на самоизолация.

mediapool.bg