Кламер БГ - Новини: Ози Озбърн разкри, че е болен от Паркинсон

Ози Озбърн разкри, че е болен от Паркинсон

Общество

|
Вт, 21 Ян 2020г. 18:33ч.
Ози Озбърн разкри, че е болен от Паркинсон

Рок звездата Ози Озбърн разкри, че е болен от Паркинсон. В тв шоуто "Добро утро, Америка" 71-годишният певец на "Блек Сабат" каза, че страда от "средна форма" на болестта и тя е била открита след като пострадал при падане миналия февруари, предаде ББС.

Съпругата му Шарън отбеляза, "че това не е смъртна присъда, но определено засяга нервната система на тялото". "Имате добър ден, добър ден и след това наистина лош ден", каза тя.

Ози добави, че е било трудно да се каже дали симптомите на скованост, които е имал, са били от болестта или от падането.

"Това беше ужасяващо предизвикателство за всички нас", каза Озбърн. "Направих последното си шоу в новогодишната нощ и след това дойде лошото падане. Извършена ми бе операция на врата, която прецака всичките ми нерви", допълва той.

Сега музикантът е на лекарства за Паркинсон и обезболяващи.

Слухове за здравето му се въртят отдавна и певецът сега отбелязва, че не може постоянно да се разхожда с болестта и да си измисля оправдания за състоянието си.

Той добави, че е благодарен на феновете си. "Те са моят въздух. Чувствам се по-добре. Приех факта, че имам Паркинсон. Просто се надявам, че те ме чакат и ще са там заради мен, защото аз се нуждая от тях", каза Озбърн.

Синът му Джак, който през 2012 г. бе диагностициран с множествена склероза, и дъщеря му Кели са били първите, които са открили, че нещо не е наред с баща им. "Най-трудното нещо е да виждащ как страда някой, когото обичаш", каза Кели.

Ози каза, че здравето му вече се е подобрило и е много по-добре отколкото миналия февруари.

Шарън допълва, че предстоят консултации с лекари извън САЩ и търсене на други възможни лечения на болестта.

През април семейството ще се срещне с лекари в Швейцария, а дотогава ще се работи за максимално подобряване на имунната система на музиканта.

Още през 2007 г. бе разкрито, че Озбърн има Паркинсонов синдром, който е различен от болестта Паркинсон, но причинява неконтролируемо треперене.

mediapool.bg