Кламер БГ - Новини: Новият роман на Мишел Уелбек "Серотонин" с премиера във Франция

Новият роман на Мишел Уелбек "Серотонин" с премиера във Франция

Общество

|
Пет, 04 Ян 2019г. 16:17ч.
Новият роман на Мишел Уелбек "Серотонин" с премиера във Франция

Днес във Франция излиза в продажба новият роман "Серотонин" на "ужасното дете" на френската литература Мишел Уелбек, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Книгата сякаш предугажда появата на протестиращите "жълти жилетки" в родината му.

Според издателя му най-четеният в чужбина съвременен френски писател е решил да пази мълчание пред медиите. Новият му роман, за който още отсега се предвижда, че ще стане бестселър, обаче е събитие в областта на литературата тази зима.

"Серотонин" ще бъде пуснат в продажба в други европейски държави следващата седмица.

Издателство "Фламарион" е предвидило изключителен тираж от 320 000 екземпляра, като се има предвид, че средният тираж за роман във Франция е 5000 екземпляра.

В Германия, където книгата ще излезе в понеделник, издателят също е предвидил изключителен тираж - 80 000 екземпляра. В Испания първото издание на книгата ще е с тираж 25 000 екземпляра.

Мишел Уелбек не бе публикувал книга от полемичната "Подчинение", излязла преди 4 години, в деня, когато бе извършен атентатът срещу френския сатиричен седмичник "Шарли ебдо".

"Серотонин" ще излезе на немски език на 7 януари, на испански на 9 януари, на италиански на 10 януари и на английски през септември.

Седмият роман на 62-годишния Уелбек потапя читателите в селскостопанска Франция. Написан месеци преди появата на "жълтите жилетки", романът сякаш я предусеща, за разлика от политиците.

Обвиняван често в цинизъм, писателят изпитва съчувствие, когато описва отчаянието на земеделците.

Книгата представя също историята на егоистичен мъж, чийто провал в любовния живот го е довел до депресия.

mediapool.bg