Кламер БГ - Новини: Нидерландия, а не Холандия – ребрандирането на една държава

Нидерландия, а не Холандия – ребрандирането на една държава

Общество

|
Нед, 06 Окт 2019г. 13:24ч.
Нидерландия, а не Холандия – ребрандирането на една държава

Правителството на Нидерландия започва ребрандиране на страната, за да наложи официалното ѝ име вместо по-популярното и използвано название Холандия. Официалното име на страната ще се използва във всички промоционални материали, както и от спортистите, пише "Форбс".

Стратегията за ребрандиране е одобрена не само от властите, но и от туристическия борд и бизнес лидерите.

Целта е името Нидерландия да се използва по света вместо доста по-популярното Холандия. Причината е, че страната иска да се отърве от асоциацията на Холандия с легална употреба на марихуана и с улицата на червените фенери в Амстердам.

Официалният цвят на Нидерландия остава оранжевото, въпреки че не е сигурно, че другият символ на страната – лалето, ще бъде запазен.

Основната кампания по ребрандирането на страната ще започне с европейския песенен музикален конкурс "Евровизия". През 2020 г. той ще бъде в Ротердам. Нидерландия ще е названието, което ще се използва и при изготвянето на всички материали, свързани с Олимпийските игри в Токио през следващата година. Официалното име на държавата се използва и по време на приключващото днес Световно първенство по лека атлетика в Доха, Катар.

mediapool.bg