Кламер БГ - Новини: На три събития може да се види папа Франциск в България

На три събития може да се види папа Франциск в България

Общество

|
Ср, 01 Май 2019г. 17:53ч.
На три събития може да се види папа Франциск в България

Главата на римокатолическата църква папа Франциск пристига на апостолическо пътуване в България на 5 май. Той ще посети София и Раковски, съобщи правителствената информационна служба.

Гражданите и гостите на София ще могат да присъстват натриосновни събития от програмата на папата. Контролно пропускателните пунктове за тях ще са отворени три часа преди началото им.

Две от събитията в София ще са на 5 май.

В 13часа папа Франциск ще произнесе неделната молитва „Царица небесна“ на площад „Свети Александър Невски“.

В 16:45 часана площад „Княз Александър Първи“ тойще отслужи света литургия.

Третото събитие в София ще бъде на 6 май. В 18:15 часана площад„Независимост“гражданите ще могат да присъстват на събитието за мир с участието на представители на различни вероизповедания в България.

В Раковски жителите и гостите на града ще могат да проследят светата литургия с първо причастие, което папа Франциск ще даде на деца в църквата „Пресвето сърце Исусово“ в11:15 часана 6 май.За целта пред храма са определени зони за граждани, до които достъпът също ще става през контролно-пропускателни пунктове. Те ще са отворени три часа преди началото на събитието.

Всички желаещи да присъстват на събитията в София и Раковски ще бъдат допускани след проверка на изградените контролно-пропускателни пунктове. Няма да бъдат допусканипосетители във видимо нетрезво състояние, както и такива, които носят обемисти багажи и забранени предмети – огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, парфюми, уточняват от МВР.

Разрешено е да се носят чадъри.

По време на провеждането на събитията от посещението на папа Франциск

е възможно да възникне временно затруднение в движението.

Организаторите умоляват гражданите да следват задължителните организационни указания с цел доброто протичане на събитията.

Необходимата информация за контролно-пропускателните пунктовe за гражданите ще бъде публикувана на официалния сайт за посещението на папа Франциск в България – www.popeinbulgaria.gov.bg , на сайтовете на МВР, на СДВР и на Областната дирекция на МВР в Пловдив.

mediapool.bg