Кламер БГ - Новини: Музикални звезди ще пеят в подкрепа на каузи на убитата журналистка Виктория Маринова

Музикални звезди ще пеят в подкрепа на каузи на убитата журналистка Виктория Маринова

Общество

|
Ср, 21 Ноем 2018г. 20:02ч.
Музикални звезди ще пеят в подкрепа на каузи на убитата журналистка Виктория Маринова

Звезди на българската музика от различни поколения и изпълняващи различни стилове се събират за благотворителен концерт в подкрепа на каузи, за които се е борила убитата в началото на октомври русенска журналистка Виктория Маринова, съобщиха организаторите на проявата.

В концерта под надслов "Направи добро за непознат", който ще се състои на 2 декември в русенската зала "Арена Монбат", ще се включат Георги Христов, Силвия и Теди Кацарови, Дичо, Хилда Казасян, Орлин Павлов, Крисия, Пресияна и Мирела Димитрови, DEEP ZONE Project, ПоПоКАТЕ5Л и Сунай Чалъков. Водещи ще са Боряна Баташова и Руслан Мъйнов

Зрителите могат да купят сертификати за дарение на стойност 5, 10, 20, 50 и 100 лв. от касите на "НетУъркс" (NetWorx!) - компанията собственик на телевизията ТВН, чийто водещ бе Маринова.

Събраните средства от концерта ще бъдат дарени за подкрепяни от 30-годишната журналиска каузи, които тя не е успяла да завърши.

"Има хора, които остават завинаги с нас чрез добрите си дела! Има каузи, за които си заслужава да продължаваш да се бориш! Каузи, които Виктория Маринова не успя да завърши, но заедно с Вас, ние ще успеем! Нека изпълним мечтата на Вики и помогнем на хората в нужда!", посочват от фондация "Направи добро за непознат".

Такъв бе и призивът, който отправиха колегите на изнасилената и зверски убита от 20-годишен ром Маринова по време на поклонението пред тленните й останки.

"Вярваме, че добрината е единственият верен начин да отговорим на насилието и гнева! Вярваме, че всеки един от нас, чрез своите професионални и личностни прояви на отговорност, милосърдие и съпричастност е важен за запълване на дефицита в ценностната система на българското общество! И защото вярваме в честната, справедлива и безпристрастна българска журналистика, от която беше част Виктория Маринова!", посочват още от фондацията

mediapool.bg