Кламер БГ - Новини: И карикатуристът Валдес Радев напусна Нова телевизия по "взаимно съгласие"

И карикатуристът Валдес Радев напусна Нова телевизия по "взаимно съгласие"

Общество

|
Ср, 29 Ян 2020г. 20:37ч.
И карикатуристът Валдес Радев напусна Нова телевизия по "взаимно съгласие"

Режисьорът и карикатурист Валдес Радев вече не работи за Нова телевизия.

"Вече не съм в екипа на Нова ТВ. Днес следобед ми го съобщиха", каза Радев пред "Клуб Z".

Раздялата е била по взаимно съгласие, но инициативата не дошла от него.

Радев е бил на трудов договор, но е прекратил взаимоотноешнията си веднага, без предизвестие. Казва, че няма предположения защо е помолен да напусне.

Валдес Радев припомни, че не е първия човек, който напуска Нова телевизия, след като неин собственик стана бизнесменът Кирил Домусчиев.

Радев допълни, че работи в телевизията от 20 години, като е бил режисьор на новини, на предаването "Часът на Милен Цветков", както и изпълнителен продуцент на няколко външни продукции.

Напоследък обаче Радев придоби популярност най-вече със своите шаржове по актуални и злободневни теми.

През последната година Нова телевизия се освободи от журналистите Генка Шикерова, Миролюба Бенатова, Марин Николов и Анна Цолова.

Тръгна си и продуцентът Дарина Сарелска. Отстранена беше и Силва Зурлева, която участваше в самото създаване на телевизията от края на миналия век и загина на Нова година при нелеп инцидент.

Махната беше и Виктория Бехар, която бе мениджър "Стратегическо развитие". По неофициална информация Бехар е била изгонена, след като е питала дали новата директорка на новините Миляна Велева има някаква връзка с Делян Пеевски.

Оставки от Нова телевизия подадоха и няколко от продуцентите и водещите лица като Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова и Елена Гюрова.

Уволнен от спортния сайт "Гонг" бе Николай Александров, което доведе до напускането на целия екип създал предаването и сайта.

Прекратен бе и договорът на изпълнителния директор на "Нет инфо" Христо Христов, който потвърди, че върху журналисти от групата се оказва натиск.

mediapool.bg