Кламер БГ - Новини: Звездата на "Дисни" Камерън Бойс почина на 20 години

Звездата на "Дисни" Камерън Бойс почина на 20 години

Общество

|
Пон, 08 Юли 2019г. 16:03ч.
Звездата на "Дисни" Камерън Бойс почина на 20 години

На 20 години почина звездата на "Дисни Ченъл" Камерън Бойс, потвърдиха от компанията в понеделник. Това е станало в нощта на 6 юли. Бойс си е отишъл в съня си след гърч в резултат на болестно състояние, от което се е лекувал, каза говорител на семейството, цитиран от ББС.

"Сега светът без съмнение остана без една от най-ярките си светлини, но неговият дух ще живее чрез добротата и състраданието на всички, които го познаваха и обичаха", пише в изявление на семейството.

Бойс е роден и отраства в Лос Анджелис. Прави своя актьорски дебют във филма на ужасите "Огледала" едва на девет години, но е най-известен с ролите си в тв шоуто "Джеси" и "Наследници" на телевизията "Дисни Ченъл". Партнира и на Адам Сандлър и Салма Хайек в двете части на филма "Дърти хлапета", както и в "Орлово око" с Шая Лебьоф. Бил е избран да участва в новия сериал на HBO "Мистър Флетчър“, който трябва да излезе на екран тази есен.

За крехката си възраст той е истински ветеран в шоу бизнеса, отбелязват от "Дисни", в чиито ленти той е най-разпознаваем.

В ролата си на хлапето Люк Рос в сериала за дошлата от малкия град в богата нюйоркска фамилия бавачка Джеси, изиграна от Деби Райън, Бойс предизвиква интереса на публиката.

Във филма "Джеси"

"Още от ранна възраст Камерън Бойс мечтаеше да споделя своя изключителен артистичен талант със света", отбеляза говорител на "Дисни". Компанията изказва най-дълбоките си съболезнования на семейството и приятелите му и отбелязва, че той ще липсва изключително.

Друга звезда от филма "Джеси" Скай Джаксън написа емоционален постинг: "Кам, ти беше единствен от своя вид. Сърцето ми е завинаги разбират", отдаде му почит тя.

Партньорите му от "Наследници" Кийгън Конър и Уенди Ракел отбелязват неговите "заразни" усмивка и енергия.

В "Наследници" играе сина на Крюела де Вил - Карлос.

"Толкова млад. Толкова сладък. Толкова забавен. Най-талантливото дете. Обичах това хлапе. Благодаря ти, Камерън, за това, което ни даде“, написа Адам Сандлър в Туитър.

"За мен беше чест да играя майката на Камерън в двете части на "Дърти хлапета“. Той беше талантлив, мил и вдъхновяващ“, написа актрисата Салма Хайек в Инстаграм профила си и сподели снимки с младия актьор.

С Адам Сандлър и Салма Хайек в "Дърти хлапета"

Бойс е участвал и в много благотворителни инициативи, най-популярната от които е проектът "Жажда", чиято цел е осигуряване на чиста питейна вода в редица региони на света.

Беше много популярен в социалните мрежи, като само в Инстаграм акаунтът му има 13.6 млн. последователи.

Само ден преди да почине, на профила на актьора е публикувана негова черно-бяла снимка.

Последната публикувана снимкана Бойс ден преди да почине.

mediapool.bg