Кламер БГ - Новини: За първи път от 30 години връчването на "Оскарите" ще мине без водещ

За първи път от 30 години връчването на "Оскарите" ще мине без водещ

Общество

|
Ср, 06 Фев 2019г. 18:51ч.
За първи път от 30 години връчването на "Оскарите" ще мине без водещ

Церемонията по връчването на наградите "Оскар", присъждани от американската киноакадемия, за пръв път от 30 години насам, ще премине без участието на главен водещ, съобщи компанията "Ей Би Си ентъртейнмънт".

По думите на нейния ръководител, Кери Бърк, организаторите са решили тази година да поканят плеяда от популярни кинозвезди, които ще обявяват от сцената имената на победителите.

"Това е най-добрият начин времетраенето на церемонията да бъде сведено до три часа", заяви Кери Бърк. Така ще бъде спазено миналогодишното обещание на американската киноакадемия спектакълът по награждаването да не бъде прекалено дълъг.

Въпросът кой да води деветдесет и първото издание на "Оскарите" възникна с цялата си острота, след като в началото на декември миналата година комедийният актьор Кевин Харт се отказа от амплоато. Той бе обвинен в хомофобия за стари свои туитове и реши да се откаже от поверената му роля на водещ.

Последния път, когато "Оскарите" бяха връчвани без участието на водещ беше през 1989 година, когато вместо встъпителния монолог беше показан 11-минутен музикален филмов сюжет.

Агенциите припомнят, че през 1958 година е имало цели четирима водещи, а през 1987 – трима.

Тазгодишната церемония ще се проведе на 24 февруари в Лос Анджелис.

mediapool.bg