Кламер БГ - Новини: Еманюел Макрон описал началото на връзката си с Бриджит в непубликуван роман

Еманюел Макрон описал началото на връзката си с Бриджит в непубликуван роман

Общество

|
Нед, 14 Ян 2018г. 19:04ч.
Еманюел Макрон описал началото на връзката си с Бриджит в непубликуван роман

Настоящият френски президент Емапюел Макрон написал пикантен любовен роман, вдъхновен от началото на връзката му със съпругата му Бриджит. Литературният опит на 16-годишния Макрон е описан в нова биография на съпругата му, която ще бъде публикувана след няколко дни.

Настоящият президент на Франция, който наскоро навърши 40 години, се влюбил в учителката си Бриджит по време на репетиции за училищна пиеса. Той се преборил с неодобрението на родителите си към връзката с 24-години по-възрастната си избраница.

Книгата "Бриджит Макрон. Свободната жена" ще бъде пусната на пазара през следващата седмица. В нея е цитирана съседка на младия Макрон, която казва, че е напечатала 300 страници ръкопис на любовния роман на бъдещия френски президент.

"Това беше дързък роман, с щипка еротика. Имената бяха сменени, но мисля, че той е имал нужда да изрази чувствата си в онзи момент", казва анонимната съседка, която добавя, че не пази ръкописа на произведението

От кабинета на Макрон отказват коментар.

Макрон не е първият френски политик, пробвал се в литературата за възрастни. През 2011 г. министър-председателят Едуар Филип става съавтор на романа „В сенките“ (Dans l’ombre/In the shadows) – политически трилър, включващ и горещи сцени. Министърът на финансите Бруно Ле Мер пък е автор на романа „Министърът“ (Le Ministre/The Minister), в който е включена еротична сцена между министъра и неговата съпруга във Венеция.

Литературните амбиции на младия Макрон са публично известни. Той има поне две непубликувани творби преди книгата "Революция", която излезе по време на кандидатпрезидентската му кампания. Преди време той обяви, че не е търсил издател за ранните си творби, тъй като не е бил доволен от тях.

mediapool.bg