Кламер БГ - Новини: Гаф с картонена чаша от "Старбъкс" в "Игра на тронове"

Гаф с картонена чаша от "Старбъкс" в "Игра на тронове"

Общество

|
Вт, 07 Май 2019г. 16:13ч.
Гаф с картонена чаша от "Старбъкс" в "Игра на тронове"

"Игра на тронове" е една от най-скъпите и грижливо изпипани телевизионни продукции на всички времена, но въпреки това в кадър от филма за кратко се появи картонена чаша кафе от "Старбъкс". Съвременното изделие изглеждаше съвършено не на мястото си в полумрака сред полилеите със запалени свещи и бокали с вино.

Чашата, която се появи само за няколко секунди на масата пред Денерис в последния епизод, излъчен в неделя вечерта, може да е минала незабелязано за огромния екип на телевизионното шоу, но не и за феновете. Гафът предизвика буря от коментари и емоции.

Телевизионният канал HBO призна грешката и я коментира в ироничен стил: "Латето се появи в кадър погрешка. В действителност Денерис поръча чаша билков чай".

Неадекватният на филмовата картина реквизит се появи на масата пред Майката на драконите Денерис Таргариен по време на пиршество в Зимен хребет по случай победата над армията на белите бродници начело с Краля на нощта.

Това стана повод за шеги, но и остри нападки от страна на феновете. Потребители на Туитър се шегуваха, че Денерис е била толкова уморена след битката, че отскочила до" Старбъкс" за чаша лате. В същия дух други коментираха, че пълното име на героинята от сериала не е написано на чашата, защото е много дълго.

Представителите на "Старбъкс" реагираха преди създателите на филма.

"Честно казано, бяхме изненадани, че тя (Денерис Таргариен) не поръча Драконовска напитка (разхладителната напитка Dragon Drink се предлага в някои страни, където има кафетерии "Старбъкс" -бел.ред.) , обяви компанията, която използва случая да си направи реклама.

pic.twitter.com/jZwlHHN77p

— Hex Gerardo (@I5_Media) May 6, 2019

Изпълнителният продуцент на "Игра на тронове" Бърни Колфилд коментира пред радио WNYC също в шеговит стил: "Както знаете, Вестерос е едно от първите места, където са се появили кафенетата "Старбъкс".

Колфилд обаче се извини за досадната грешка и призна, че самата тя изпаднала в шок, когато забелязала във филма забравената картонена чаша.

Колфилд отбеляза, че реквизиторите и декораторите си вършат "1000 процента" работата и подобни гафове в "Игра на тронове" са голяма рядкост.

Ако това е най-лошото, което те са открили в сериала, то очевидно всичко останало е хубаво, каза Колфилд.

Някои потребители на социалните мрежи обаче не откликнаха благосклонно и се отнесоха доста сериозно към случая, отбелязвайки, че всичко това може да е смешно и забавно, но създателите на сериала са загубили две години за снимките на новия сезон и въпреки това са допуснали толкова сериозна грешка.

Допуснатият гаф вдъхнови различни майтапчийски колажи.

mediapool.bg