Кламер БГ - Новини: Вечерта на добродетелите набра 181 940 лв. за деца в риск

Вечерта на добродетелите набра 181 940 лв. за деца в риск

Общество

|
Вт, 08 Окт 2019г. 12:27ч.
Вечерта на добродетелите набра 181 940 лв. за деца в риск

181 940 лв. набра най-голямото благотворително събитие на фондация “За нашите деца“ Вечер на добродетелите 2019. С набраните средства, в двата комплекса за ранно детско развитие в София и Пловдив, ще бъдат подкрепени поне 800 деца в ранна възраст и техните семейства.

Над 400 гости подкрепиха каузата на фондация “За нашите деца“ и присъстваха на Вечер на добродетелите 2019. Сред тях бяха зам.-министърът на образованието и науката Деница Сачева, председателят на ДАЗД Елеонора Лилова, програмният директор “Закрила на детето“ в УНИЦЕФ Даниела Колева, както и редица представители на дипломатически мисии в България. "Ние вече събираме 400 сърца, които туптят заедно с ритъма на нашето сърце и точно това ни дава много заряд, много хъс, много енергия да бъдем по-добри в това да даваме адекватното решение на проблема на всяко едно дете, на всяко едно семейство“, заяви изпълнителният директор на фондация "За Нашите Деца“ Иванка Шалапатова.

В името на пълноценното развитие и щастливото детство на децата между 0 и 7 години, гостите наддаваха на благотворителен търг за уникални предмети и вълнуващи преживявания, предоставени безвъзмездно от партньори на фондацията, подкрепящи каузата. Сред тях бяха ценни шал и картина, изработени по древна техника от българка, живееща в Одрин, дарени от вицепрезидента Илияна Йотова, която бе патрон на събитието, три тандемни скока с парашут, вечеря с 5-степенно меню, предоставено от шеф Анри Донно, скулптурата “Архангел Михаил“ на Ангел Каравланов, уникална творба на талантливата художничка Събина Данева, дарение от Министерството на труда и социалната политика, както и картината „Преди да падне здрач“ на Исус Радев, който е възпитаник на дома за деца, лишени от родителски грижи “Мария Терезия“ в Стара Загора.

Водещи на събитието бяха едни от най-обичаните български артисти: Йоана Буковска, Дария Симеонова, Бойко Кръстанов, Стоян Алексиев, както и звездната двойка Дони и Нети. Те представиха три истински истории на деца и техните семейства, подкрепени от фондация "За Нашите Деца“, които разчувстваха всички присъстващи. Героите на самите истории също бяха в залата, което направи вечерта наистина незабравима.

В арт програмата на събитието участваха популярни български артисти. Тя беше открита с две изпълнения на детския хор на БНР. Прекрасната Мариана Попова пък изпя “Две хубави очи“, с което остави гостите на благотворителното събитие без дъх. Не по-малко впечатляващи бяха и изпълненията на балет Арабеск, пианистът Людмил Ангелов и младите таланти Димитър и Христо.

“Ние трябва да сме заедно и трябва да продължим до момента, в който има и едно дете в риск. Нашата мисия заедно ще продължи“, се обърна към гостите Иванка Шалапатова.

mediapool.bg