Кламер БГ - Новини: Българска компания направи светлинното шоу за 50-годишната на ТВ кулата в Берлин

Българска компания направи светлинното шоу за 50-годишната на ТВ кулата в Берлин

Общество

|
Четв, 03 Окт 2019г. 16:04ч.
Българска компания направи светлинното шоу за 50-годишната на ТВ кулата в Берлин

Българската технологична компания MP-Studio направи светлинното шоу по случай 50-годишнината на телевизионната кула в в Берлин.

Най-високата сграда в Германия, с височина от 368 метра, ще предложи вълнуващо визуално изживяване на жителите и гостите на града в дните между 3 и 6 октомври за юбилея, съобщиха от компанията.

Светлинният спектакъл ще бъде проектиран за първи път тази вечер върху бетонната фасада на телевизионната кула. Той ще пресъздаде процеса по проектирането й преди повече от 50 години, ключови моменти от историята й и първото излъчване на сигнал от нея.

Сферичната конструкция, която се намира на 248 метра над земята, също ще бъде преобразена за рождения ден на зданието. Нейният интериор ще представи историята на телевизионната кула от създаването й до днес, като преплете високо технологични визуални и звукови ефекти.

Българските артисти от MP-Studio трансформират емблематичния монумент за трети път.

Миналата година тяхна продукция спечели първото място за 3D мапинг в специалната категория "Нека да създадем по-добро бъдеще" на един от най-големите фестивали за светлинно изкуство в света .- "Фестивал на светлините" в Берлин.

Българското шоу се класира за финал сред още 18 продукции от 7 държави. След вот на публиката спектакълът, носещ заглавието "Потокът"(TheFlow), беше избран за победител.

Две години по-рано, през 2016 г., студиото за първи път получава отличие за 3D мапинг шоу, което украсява Телевизионна кула в Берлин.

Сградата е проектирана от германския архитект Херман Хенселман и е изградена за 53 месеца. Пусната е в експлоатация през 1969 г. С днешна дата е третата по височина, след телевизионните кули в Киев и Рига.

Технологичната компания MP-Studio е основана през 2008 година. Тя е специализирана в 3D Projection Mapping и интерактивни визуални решения за събития.

Компанията е пионер в бранша и се нарежда сред най-успешните в сферата с над 200 реализирани проекта по света в Австрия, Белгия, България, Германия, Грузия, Гърция, Дания, Дубай, Катар, Кувейт, Ливан, Русия, Франция, Холандия, Швейцария и други.

MP-Studio създава шоу продукции, интерактивни инсталации, визуални ефекти, интериорни и екстериорни проекции върху сгради и триизмерни обекти, холограми, 4D Experience: лазерен и видео мапинг, лед мапинг, водна проекция, 3D анимации за виртуална реалност.

3D мапингът, с който MP-Studio спечели награда от Фестивала на светлините Берлин 2018

mediapool.bg