Кламер БГ - Новини: Бруно Марс е големият победител на наградите "Грами"

Бруно Марс е големият победител на наградите "Грами"

Общество

|
Пон, 29 Ян 2018г. 13:18ч.
Бруно Марс е големият победител на наградите "Грами"

Американският ритъм енд блус певец Бруно Марс бе удостоен с шест награди "Грами", включително в категорията най-добър албум на годината за "24K Magic", на церемонията в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, съобщиха информационните агенции.

За първи път артистът, роден в Хавай, получава най-престижната награда "Грами" за албум. Марс получи също "Грами" за песен на годината и за запис на годината.

Рапърът Джей-Зи не получи нито една от наградите "Грами" в осемте категории, в които бе номиниран и реши да не пее на церемонията, посочва Ройтерс.

Британският поп певец Ед Шийран получи две награди "Грами" - за най добър албум с поп вокал за албума "Divide" и за най-добро изпълнение на поп соло за "Shape of You".

Канадската певица Алесия Кара получи награда "Грами" в категорията най-добър нов артист, наричана "откритие на годината”.

Легендарният канадски певец и поет Ленард Коен не получи приживе нито веднъж награда "Грами", но снощи бе удостоен посмъртно с "Грами" в категорията за най-добро рок изпълнение за песента "You Want it Darker", в която пее, че е готов да умре, предаде Франс прес.

Филмът "Ла Ла Ленд" получи две награди "Грами" на церемонията тази вечер в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк за саундтрака на композитора Джъстин Хурвиц.

Политически проблеми като сексуалния тормоз, насилието с огнестрелни оръжия, младите имигранти "мечтатели", Доналд Тръмп и Владимир Путин белязаха наградите Грами.

Изненадващо на церемонията в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк се появи Хилари Клинтън.

Един от водещите - Джеймс Кордън, пусна запис на подборка откъси от книгата на Майкъл Улф "Огън и ярост" за Белия дом на Доналд Тръмп, прочетени от известни личности, включително г-жа Клинтън, предаде АП, цитирана от БТА.

Преди текстовете прозвуча изпълнение на U2 пред Статуята на свободата.

Певицата Камила Кабело поиска защита за имигрантите, влезли в Съединените щати като деца, а Джанел Моне говори за правата на жените.

Кънтри артистите Ерик Чърч, Марън Морис и Брадърс Осбърн изпълниха наградената с Грами през 1993 г. класическа песен на Ерик Клептън "Сълзи в небето", за да почетат паметта на жертвите, убити на концерта в Лас Вегас през октомври, както и на концерта на Ариана Гранде в Манчестър, във Великобритания през май.

"Болезнената истина е, че тази година, на тези две събития, 81 любители на музиката, каквито сме и ние, отидоха да се насладят на музиката и повече не се върнаха у дома", каза Морис.

Президентът Доналд Тръмп е приканил в туит тази сутрин привържениците си да информират рапъра Джей-Зи, че благодарение на неговата политика безработицата сред черните американци е "най-ниската, регистрирана някога".

Този туит вероятно е в отговор на интервю на рапъра пред Си Ен Ен, в което той казва, че вулгарното изказване на президента за африканските страни и Хаити "разочарова и ранява". Според Джей-Зи ниската безработица сред чернокожите американци не е заслуга на президента. "Това не е равностойно на щастие, добавя той, цитиран от АП.

Сатиричната песен "Путин" на американския композитор и изпълнител Ранди Нюман, посветена на руския президент Владимир Путин, бе отличена с награда Грами, предаде Франс прес.

Песента е замислена като ироничен химн в прослава на руския президент, който ще се яви на избори за четвърти мандат и ако ги спечели, ще остане на власт до 2024 г., отбелязва АФП.

"Путин може да захранва ядрен реактор с лявото полукълбо на мозъка си. Когато си свали ризата, подлудява жените", пее 74-годишният Ранди Нюман. В края на песента подема женски хор, който представлява гласа на руския народ: "Вие ще ни отведете в обетованата земя". Певецът отвръща: "Прави сте, защото аз съм мъжът Путин (Putin Man)".

Ранди Нюман е получавал шест пъти награди Грами и два пъти Оскар. Автор е на песента "Обичам Лос Анджелис" ("I Love L.A.") и на една от песните във филма "Toy Sory", но също и на сатирични песни, добавя АФП.

mediapool.bg