Кламер БГ - Новини: Благотворителен бал събра 92 хил. лв. за над 100 деца в неравностойно положение

Благотворителен бал събра 92 хил. лв. за над 100 деца в неравностойно положение

Общество

|
Пон, 04 Ноем 2019г. 15:00ч.
Благотворителен бал събра 92 хил. лв. за над 100 деца в неравностойно положение

Над 100 деца и младежи в неравностойно положение ще бъдат подкрепени благодарение на събраните 92 000 лева по време на 14-тия годишен благотворителен бал на фондация “Сийдър“ – “Changemakers Charity Ball” на 2-ри ноември в Централния военен клуб.

На събитието присъстваха 200 гости от бизнес елита и културния живот в България, сред които партньори и дългогодишни поддръжници на организацията, както и нови съмишленици, желаещи да бъдат част от промяната за децата и младежите.

Изпълнителният директор на фондация “Сийдър” Александрина Димитрова благодари на присъстващите, че подкрепят децата в нужда. Тя разказа, че фондация “Сийдър” е пола ангажимент да осигуряваме денонощни грижи и специализирана подкрепа на над 100 деца в неравностойно положение, която обаче няма как да се случи без подкрепа.

Основна част от програмата на събитието беше благотворителният търг с колекционерски предмети и преживявания. Водеща на аукциона за трета поредна година бе професионалният аукционер, лицензиран от британската аукционна къща Кристис – Преслава Фентъм – Флетчър. Най-скъпо продаденият предмет тази година беше тениска на Ливърпул с подписи на всички футболисти от отбора. Сред най-желаните предмети от търга бяха кулинарно преживяване със 7 степенно гурме меню, предоставено от популярния шеф Антоан Верест, колекционерски предмет от култовата сага “Междузвездни войни” и 2 ВИП покани за Гала премиерата на ексклузивната прожекция на последния филм "Възходът на Скайуокър", както и картина на световно известния български художник Петър Мичев.

Всички средства от вечерта ще бъдат инвестирани в индивидуалната грижа за децата и младежите, които фондация “Сийдър” подкрепя.

mediapool.bg