Кламер БГ - Новини: Автосалонът в София събира над 75 компании с 250 модела

Автосалонът в София събира над 75 компании с 250 модела

Общество

|
Четв, 10 Окт 2019г. 19:53ч.
Автосалонът в София събира над 75 компании с 250 модела

Над 75 компании ще представят 250 модела автомобили и 14 нови модела мотоциклети на автосалона от 12 до 20 октомври в "Интер Експо Център" в София, съобщиха организаторите на изложението.

Международният автомобилен салон в София 2019 е едно от най-престижните изложения в региона и едно от 12-те изложения в света, включени в официалния календар на "Международната организация на автомобилните производители" (OICA) наред с автомобилните изложения в Париж, Франкфурт, Женева, Детройт и Токио.

На форума ще бъдат показани над 70 технологични новости, 16 нови модела и 18 нови модификации.

Впечатляващ ще бъде и броят на автомобилите с алтернативно задвижване – 13 електрически, 5 plug–in хибрида, 17 меки хибрида и 4 с двигатели на метан.

Редица марки, които не бяха представени на най-голямото автомобилно изложение във Франкфурт през септември, са ангажирали свои площи за експозицията в София. Така 24-то издание на "Международния автомобилен салон София 2019" се очертава да бъде най-мащабната и впечатляваща витрина на автомобилната индустрия от форумите досега, както и единственият салон в Европа тази година с участието на всички водещи производители, твърдят организаторите.

Те са подготвили атракции, забавления и награди за посетителите, които ще могат да изпробват уменията си върху 150 автомобила. Тестовете са организирани в 4 зони.

За феновете на Формула 1 е предвидено състезание с управление на дистанционно задвижвани автомобили, базирани на истински модели по състезателна мини писта.

Посетителите на щанда на Shell ще могат да проверят своите шофьорски умения и рефлекси посредством симулатор на пистата "Фиорано" в Маранело, Италия.

Както стана традиция през последните години един от посетителите на изложението ще си тръгне с нов автомобил. Изборът е между 12 с цени от 28 000 до 63 000 лева.

Една от премиерите на автосалона ще бъде на щанда на Peugeot. Френската марка демонстрира своя преход към електрическата мобилност с премиерата на новия напълно електрически градски хечбек Peugeot е-208. Втората електрическа премиера за марката идва на две колела в лицето на скутера e-Ludix. На щанда на Peugeot ще бъдат изложени общо 7 автомобила.

Друг френски производител Citroën ще демонстрира своята обновена, динамична и стилна гама от 6 нови модела, лансирани от 2016 до днес. Посетителите ще могат да видят кросоувъра Citroën C5 Aircross, моделът C3, новият C4 Cactus, първият кросоувър в гамата C3 Aircross, новият Berlingo. Най-големият експонат на щанда на марката ще бъде пътническият миниван SpaceTourer Business Lounge, който се предлага в три дължини и е отличен избор за семейства, за споделени пътувания и за хора, работещи в сферата на транспортните услуги.

Отново на българския пазар се завръща марката DS Automobiles. Тя вече ще бъде представяна от вносителя "София Франс Ауто".

DS лансира гама от 6 автомобила, всички предлагани в електрифицирани версии под подписа E-Tense. По време на автосалона ще бъде представен флагманът на френските технологии DS 7 Crossback E-Tense 4x4, заедно с новия напълно електрическия луксозен модел DS 3 Crossback E-Tense.

Renault представя най-новите си модели – петото поколение на Clio, второто издание на Captur, новото ZOE и хечбека Megane R.S. Trophy.

Представителят на Ford за България "Мото Пфое" е заложил на широка гама от модели – както на спортни модификации, така и на стандартни автомобили. Един от основните експонати е новият Ford Fiesta ST с мощност 200 конски сили и ускорение от 0 до 100 км/ч за 6.5 секунди. Феновете на марката ще видят и новият Ford Focus ST с мощност 280 конски сили, както и легендарният Mustang във версия GT с мощност 450 конски сили.

Четири италиански марки автомобили ще бъдат представени на изложението. Посетителите ще могат да видят спортният градски мъник Abarth 595 Competizione, който е предназначен за хората, търсещи съчетание между неподправено изпълнение и чист адреналин. Стилният седан Alfa Romeo Giulia пленява с италиански дизайн и е способен да задоволи всяко желание и прищявка. Той предлага изключителни технологии за първокласна динамика и удоволствие от шофирането, с високи характеристики. Кросоувърът Alfa Romeo Stelvio е кръстен на едноименния планински проход в северна Италия. Най-спортният модел на Alfa Romeo е двуместният роудстър 4C Spider.

Марката Maserati ще бъде представена с три модела – спортното купе GranTurismo, бизнес лимузината Quattroporte с 4 врати и 4 места, както и първият кросоувър Levante.

На щанда на FIAT посетителите ще могат да видят обновения кросоувър 500X Cross, хечбекът Tipo и професионалния модел Fiorino Combinato, съчетаващ размерите на компактен хечбек с пространството на търговски автомобил.

Индийската марка Mahindra стъпи на българския пазар в края на 2018 година и участва в автосалона с две премиери. Това са обновените версии на градския компактен кросоувър KUV100 и на модела с повишена проходимост XUV500.

Китайската марка Haval ще се представи с новите модели кросоувъри F7X, H6, H2 Facelift и H9. Характерно за всички тях е, че са проектирани да се харесат на европейските потребители, екипирани са с богато оборудване и се задвижват от бензинови и дизелови турбодвигатели. На българския пазар SUV и кросоувърите на марката Haval се предлагат на атрактивни цени и със специални търговски условия, което ги прави конкурентни на утвърдените европейски и японски брандове. За първи път ще бъде показана и марката за електрически автомобили на Great Wall Motors – ORA.

mediapool.bg