Кламер БГ - Новини: Областният управител на Хасково е депозирал оставка заради разследване за корупция

Областният управител на Хасково е депозирал оставка заради разследване за корупция

България

|
Ср, 30 Ноем 2022г. 09:52ч.
Областният управител на Хасково е депозирал оставка заради разследване за корупция

Минко Ангелов - областен управител на Хасково

Областният управител на Хасково Минко Ангелов е в отпуск и е депозирал оставка. Това съобщи служебният премиер Гълъб Донев в отговор на депутата от БСП Смиляна Нитова за сигнал за корупция и покровителстване на канал за контрабанда на парфюми във вторник.

Тече разследване от ДАНС, прокуратурата, МВР , което ще установи дали сигналът за корупция е основателен, каза Гълъб Донев.

Срещу Минко Ангелов има проверка на МВР, започната заради публикация в електронни медии. В тях той е посочен като покровител на контрабандисти и техни канали през ГКПП "Капитан Андреево".

"Морално и почтено е да си депозирам оставката като областен управител, докато приключат проверките на отговорните институции въпреки това, че изнесената информация е пасквил съшит с бели конци и опит за омаскаряване с цел дискредитирането ми като борец за законност и справедливост", написа Минко Ангелов на стената си във Фейсбук.

Той посочва, че е в отпуск, за да няма съмнение, че оказва контрол върху проверката на компетентните органи.

"Искрено вярвам в безпристрастността и независимостта им и в професионализма на извършваните от тях действия. Аз съм с чиста репутация и няма от какво да се притеснявам, защото винаги съм бил честен пред съвестта си. През целия си житейски път винаги съм се водил от мотива да се развивам експертно като почтена личност и добър професионалист. Всяко мое действие е било съобразно законовите норми. Като активен гражданин и публична личност винаги съм се борил срещу корупцията, трафика и контрабандата през границата и именно в тази връзка е продиктувана клеветническата кампания, която се води срещу мен", пише още Минко Ангелов.

Той посочва, че като областен управител на Хасково винаги е работил, спазвайки законите на страната и в интерес на българските граждани. Казва още, че за клеветническата кампания организирана срещу него ще защити правата си по съдебен път.

Докато Минко Ангелов е в отпуск функциите и задълженията на областен управител на Хасково ще изпълнява неговият заместник Мартин Узунов.

mediapool.bg