Кламер БГ - Новини: Обещаните от кабинета 27 млн. лева за дострояване на болницата в Ямбол се оказаха недостатъчни

Обещаните от кабинета 27 млн. лева за дострояване на болницата в Ямбол се оказаха недостатъчни

България

|
Вт, 10 Септ 2019г. 17:22ч.
Обещаните от кабинета 27 млн. лева за дострояване на болницата в Ямбол се оказаха недостатъчни

Многопрофилната болница "Св.Пантелеймон" в Ямбол е прекратила обществената поръчка за доизграждане на започната преди 40 години нова сграда заради отстраняване на единствения участник, съобщиха от болничното заведение.

Сдружението от фирми, подало оферта за доизграждане на болницата, е предложило 36.8 млн. лв. при обявена прогнозна цена от 26.7 млн. лв., с което не отговаря на предварително обявените условия.

През май премиерът Бойко Борисов обяви, че Министерският съвет ще отпусне 27 млн. лева за довършване на сградата на болницата в Ямбол по време на инспекция на построената преди 40 години, но незавършена сграда на болницата в града.

Многопрофилната болница “Св Пантелеймон“ в Ямбол обслужва население от над 60 хиляди души. Строена е на павилионен принцип и 29-те ѝ отделения се помещават в 17 отделни сгради, строени между 1912 година и 1980 година, които в момента са далеч от стандартите на съвременната медицина.

През 70-те години на миналия век започва строителството на нова сграда за болницата, която и до момента е назавършена. През 2013 година ремонтът е възобновен, дограмата е сменена, но болницата остава незавършена, а необходимите суми за довършването ѝ постоянно набъбват.

На 8 май правителството гласува тази година болницата да получи получи 8 млн. лв. за дострояване на сградата и още 19 млн. лв. до 2021 г.

mediapool.bg